Sport

Besplatna školica sporta za najmlađe Nišlije

Foto: ilustracija
FK Nacional Milan organizuje besplatnu školicu sporta za decu od pet do deset godina. Ova školica je namenjena najmlađim Nišlijama sa ciljem da upoznaju sve sportove na jednom mestu. Školica će biti otvorena u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" od 1. marta.

Kako su rekli iz ovog kluba izbor sporta često predstavlja pravi izazov za decu i roditelje u najranijem dobu. Zbog toga nude deci da isprobaju sve sportove i odluče se koji im najviše odgovara. Školica će omogućavati dva treninga određenog sporta, kao i trening plivanja na bazenu Čair. Takođe, na nedeljnom nivou biće omogućena i radionica engleskog jezika.

“Deci se pruža mogućnost da uz profesionalne trenere fudbala, odbojke, košarke, karatea, plivanja i gimnastike vežbaju svestrano i prepoznaju svoj talenat za određeni sport. Razvijajući ljubav prema sportu, deca će na ovaj način lakše odlučiti koji sport dalje trenirati”, rekli su iz kluba Nacional Milan.

Na uvodnom delu treninga sporta biti zastupljene vežbe iz oblasti gimnastike i atletike. Drugi deo treninga će biti fokusiran na dati sport. Takođe, kroz sportsku radionicu na engleskom jeziku, deca će kroz različite aktivnosti upoznati osnovne sportske pojmove. Na taj način će razviti ljubav ka učenju stranog jezika, kažu iz ovog kluba.

U ovom klubu su rekli da će ovakav način rada olakšati roditeljima i deci jer se sve nalazi na jednom mestu. Ono što su istakli kao bitno je da će ova školica sporta kod dece razvijati  sportski duh i zdrave navike. Takođe, razvijaće se i motoričke i intelektualne sposobnosti. Sve aktivnosti će biti realizovane kroz igru i zabavu.

Školica će biti besplatna u prvih mesec dana, nakon čega će biti donet plan za dalje, istakli su. Kako je u klubu rečeno novinarki City smart radija, oni trenutno nemaju mogućnost finansiranja svih sportova tako da to bude besplatno. Međutim, u promotivnom periodu biće omogućeno deci da u školici budu besplatno tokom prvog meseca. Situacija će se promeniti ako bude bilo nekih donatora.

Školica će od 1. marta biti otvorena u Osnovnoj školi Ivo Andrić. Za dodatne informacije možete se javiti na broj telefona: 064/19-65-308.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali