Sport

Bokseri Naissusa u borbi za titulu uz novog kubanskog trenera

Foto: BK Naissus
Bokseri Naissusa bore se za titulu šampiona u Superligi Srbije. Oni su prethodnih meseci ostvarili značajne pobede pa opravdano očekuju prolazak u polufinale, a zatim i borbu za šampionsku titulu. U toj borbi pomagaće im iskusni kubanski trener Pedro Israel Marrero, koji je prošlog meseca stigao u klub. Pored toga, akcenat novog trenera će biti i na školi boksa za najmlađe, koja je besplatna.

Pedro Israel Marrero će do kraja godine biti deo trenerskom tima Bokserskog kluba Naissus. Iskusni trener sa Kube u Niš je stigao uz podršku Bokserskog saveza Srbije. Cilj njegovog dolaska je razvoj boksa u Srbiji, a fokus njegovog rada posebno će biti škola boksa za najmlađe. Radi se o značajnom pojačanju za klub koji ima šampionske ambicije, navode iz BK Naissus.

“Potrudiću se da prenesem svoje bogato iskustvo na mlade talente u Nišu i moj fokus će biti rad na stvaranju budućih šampiona. Verujem da ću biti značajna podršku u razvoju škole boksa, a već sam naišao na dobar prijem svih u klubu. Saradnja sa trenerom Slobodanom Kostićem je sjajno startovala”, istakao je Pedro posle prve radne nedelje u klubu.

Škola boksa BK Naissus se održava u prostorijama Sofke u ulici Strahinjića Bana 2a. Termini su ponedeljkom, sredom i petkom od 17 sati, utorkom i četvrtkom od 19 sati. Škola je besplatna i dostupna za sve mladiće i devojke do 18 godina i deo je projekta Bokserskog saveza Srbije, kažu iz BK Naissus.

Pedro Israel Marrero (Ciego de Avila, CUBA), u boksu je više od 35 godina. Trenirao je kubanske boksere sa rezultatima na državnim prvenstvima, panameričkim igrama, centralnoameričkim igrama, svetskim prvenstvima, svetskim kupovima i svetskim serijama. Pored Kube, radio je kao trener i u Ekvadoru, Kolumbiji i Venecueli.

A BK Naissus naredno kolo u Superligi Srbije igra 13 maja. Oni će dočekati BK Rokica iz Loznice koji je direktan konkurent za plasman u polufinale. Revanš je u Loznici već 16. maja. Pobedom bi niški klub osigurao plasman u plej-of i nastavio borbu za titulu šampiona Srbije. 

Katarina Mladenović Đorđević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Galliano
Za 2 minuta

Ease Your Mind

Galliano
Ub40
Za 5 minuta

Kingston Town

Ub40
Matt Bianco
Za 9 minuta

Don't Blame It On That Girl

Matt Bianco
Jovanotti
Za 12 minuta

Muoviti Muoviti

Jovanotti
Prince
Za 16 minuta

I Wanna Be Your Lover

Prince

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend