Sport

Bokseri Naissusa u borbi za titulu uz novog kubanskog trenera

Foto: BK Naissus
Bokseri Naissusa bore se za titulu šampiona u Superligi Srbije. Oni su prethodnih meseci ostvarili značajne pobede pa opravdano očekuju prolazak u polufinale, a zatim i borbu za šampionsku titulu. U toj borbi pomagaće im iskusni kubanski trener Pedro Israel Marrero, koji je prošlog meseca stigao u klub. Pored toga, akcenat novog trenera će biti i na školi boksa za najmlađe, koja je besplatna.

Pedro Israel Marrero će do kraja godine biti deo trenerskom tima Bokserskog kluba Naissus. Iskusni trener sa Kube u Niš je stigao uz podršku Bokserskog saveza Srbije. Cilj njegovog dolaska je razvoj boksa u Srbiji, a fokus njegovog rada posebno će biti škola boksa za najmlađe. Radi se o značajnom pojačanju za klub koji ima šampionske ambicije, navode iz BK Naissus.

„Potrudiću se da prenesem svoje bogato iskustvo na mlade talente u Nišu i moj fokus će biti rad na stvaranju budućih šampiona. Verujem da ću biti značajna podršku u razvoju škole boksa, a već sam naišao na dobar prijem svih u klubu. Saradnja sa trenerom Slobodanom Kostićem je sjajno startovala“, istakao je Pedro posle prve radne nedelje u klubu.

Škola boksa BK Naissus se održava u prostorijama Sofke u ulici Strahinjića Bana 2a. Termini su ponedeljkom, sredom i petkom od 17 sati, utorkom i četvrtkom od 19 sati. Škola je besplatna i dostupna za sve mladiće i devojke do 18 godina i deo je projekta Bokserskog saveza Srbije, kažu iz BK Naissus.

Pedro Israel Marrero (Ciego de Avila, CUBA), u boksu je više od 35 godina. Trenirao je kubanske boksere sa rezultatima na državnim prvenstvima, panameričkim igrama, centralnoameričkim igrama, svetskim prvenstvima, svetskim kupovima i svetskim serijama. Pored Kube, radio je kao trener i u Ekvadoru, Kolumbiji i Venecueli.

A BK Naissus naredno kolo u Superligi Srbije igra 13 maja. Oni će dočekati BK Rokica iz Loznice koji je direktan konkurent za plasman u polufinale. Revanš je u Loznici već 16. maja. Pobedom bi niški klub osigurao plasman u plej-of i nastavio borbu za titulu šampiona Srbije. 

Katarina Mladenović Đorđević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Za 3 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 6 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 9 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 12 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
Za 15 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend