Sport

Bronzana medalja za KKK „Nais“ na međunarodnom turniru u Sofiji

foto: KKK Nais
Niški košarkaši u kolicima osvojili su bronzanu medalju na međunarodnom takmičenju "Sofija kup", a time je i završena sezona za ovu godinu.

Pobeda je ostvarena protiv tima KKK Paramont iz Crne Gore rezultatom 40:29,  a ovo takmičenje je jedno od najvećih uspeha kluba.

„Naš partnerski klub BKHU Levski odlično je organizovao turnir. Činjenica da su nam od domaćina obezbeđena dva noćenja učinili su da praktično ovaj turnir bude kruna sezone, nagrada za naše igrače i stručni štab. Ovo je najduži boravak našeg kluba u nekom drugom mestu, a to jača timski duh. Iako umorni, video sam reakciju mojih igrača u našoj poslednjoj utakmici turnira – i pobedili smo”, rekao je trener, prof. Miljan Hadžović.

Iako im je cilj bilo još jedno novo iskustvo, ova pobeda ih je zatekla.

„Relaksirani smo došli na ovaj turnir, bez rezultatskog imperativa, ali da steknemo dragoceno iskustvo za budućnost, za narednu sezonu. Bugarski timovi BKHU Levski i BKHU Balkan imaju dužu istoriju od nas, pa samim tim i bolju organizaciju, kvalitetnija sportska kolica, više igrača, pa čak i navijače. Sarađujemo sa njima skoro dve godine i nadamo se nastavku uspešne saradnje sa našim partnerima iz bugarske prestonice”, kazao je kapiten Nišlija Bratislav Kostić.

Zadovoljni su dosadašnjim aktivnostima, pogotovo što im je zbog cele epidemiološke situacije bilo otežano da igraju.

„Sezona je bila izazovna zbog pandemije, ali uz puno borbe ostvarili smo dobre sportske rezultate. Završili smo učešće u Prvoj ligi Srbije, najverovatnije na trećem mestu, prvenstvo nije završeno, imali smo pobedu više nego u prošloj sezoni. Odigrali smo puno utakmica i podigli svoju igru. U svoj sistem smo uveli još dva igrača koje su osobe sa invaliditetom, nabavili smo opremu za trening i transport kolica, postali vidljiviji u javnosti, nastavili dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, kao i sa predstavnicima OŠ Ivo Andrić u čijoj sali treniramo – i njima posvećujemo ovu medalju iz Sofije”, rekao je predsednik Nišlija, profesor dr Marko Aleksandrović.

Inače, KKK Nais je na ovom turniru ostvario prvu pobedu protiv neke ekipe iz inostranstva.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Maraqya
Za 2 minuta

Kada Te Vidim

Maraqya
Chrysta Bell
Za 5 minuta

Beautiful

Chrysta Bell
Delerium
Za 9 minuta

Silence feat. Sarah Mclachlan

Delerium
Bishop Briggs
Za 12 minuta

Triumph

Bishop Briggs
Sam Smith
Za 14 minuta

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend