Sport

Četri medalje za niške streličare

Foto: SK "Niš"
Niški streličari dominirali su na takmičenju održanom tokom vikenda u Novom Sadu gde su osvojili četiri medalje, tri zlatne i jednu srebrnu.

Streličari iz kluba SK “Niš” učestvovali su na turniru u Novom Sadu koji tradicionalno organizuje Streličarski klub “Velos”. Niški takmičari osvojili su četiri medalje, tri zlatne i jednu srebrnu.

Takmičari su i pored promenljivih vremenskih uslova uspeli da se dokažu i ostanu u samom vrhu u svojim konkurencijama.

Mihajlo Stefanović je u  kvalifikacijama postigao odličnih 623 poena što ga je plasiralo na sam vrh liste. On je u finalu gađao protiv Igora Dakića iz SK Velos, i sa sigurnih 6-0 zauzeo prvo mesto u konkurenciji olimpijski luk kod seniora.

U konkurenciji kadetkinja Danica Nikolić je sa respektabilnih 532 bila prva posle kvalifikacionog dela i kroz eliminacije je uspešno stigla do finala gde je u tesnom finalnom meču izgubila sa 6-4 od Stojanović Sofije iz SK Dif, te je na kraju Danica osvojila srebrno odličje.

U konkurenciji kompaund luk seniori je Saša Cvejić fenomenalnim gađanjem kroz eliminacioni deo takmičenja došao do finala gde je i pobedio Varga Belu iz SK Castle Archery rezultatom 142-136.

Zlatno odličje u konkurenciji goli luk seniori osvojio je i Dejan Stojanović tako što je kroz eliminacije došao do finala u kojem je sa 6-4 pobedio Vladimira Parezanovića iz SK Zemun.

“Mi smo veoma zadovoljni postignutim rezultatima. Sezona na otvorenom je tek počela, a rezultati su već počeli da dolaze, pa očekujemo da će se tako i nastaviti”, ističe Nikola Prodanović iz SK „Niš“.

Za 13. jun iz kluba najavljuju tradicionalni Kup Svetog cara Konstantina, koji će biti održan u njihovoj organizaciji, na stadionu OFK “Brzi Brod”

Streličarski klub Niš postoji od 1986. godine, a u to vreme bio je i jedini klub koji je negovao ovaj drevni i olimpijski sport južno od Beograda.

“Ono što je svih ovih godina bila pokretačka snaga koja je vodila Klub uzlaznom putanjom, a to je pre svega velika ljubav prema streličarstvu, tradicionalnom, egzotičnom i divnom sportu koji onoga koji njime počne da se bavi osvaja za ceo život, zatim snažno osećanje zajedništva među članovima kluba i stalno prisutna želja svakog pojedinca da nadmaši sebe i svoje najbolje rezultate, vodiće ovaj Klub i dalje ka sve većim i značajnijim dometima”, poručuju iz kluba na svojoj zvaničnoj stranici.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kovacs
Za 1 minut

Diggin

Kovacs
Meg Myers
Za 4 minuta

Running Up That Hill

Meg Myers
Kurt Maloo
Za 8 minuta

Day of the Man With a Heart of Gold

Kurt Maloo
Honne
Za 11 minut

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Chvrches
Za 14 minuta

How Not to Drown (feat. Robert Smith)

Chvrches

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend