Sport

Difovci iz Niša učestvovali na Beogradskom maratonu

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Na tradicionalnom Beogradskom maratonu, najvećem sportskom događaju u Srbiji, učestvovali su studenti, studentkinje i profesori sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Ove godine maraton se održao pod sloganom "Bez barijera", a učestvovalo je oko 5.000 takmičara.

Ovogodišnji 34. Beogradski maraton okupio je tokom vikenda sve ljubitelje ove sportske discipline, različitog starosnog doba. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja imao je svoje učesnike na maratonu i na taj način promovisao zdrav stil života.

“Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu je u nedelju 6.6.2021. godine imao svoju promociju na 34. Beogradskom maratonu. Promotivni štand fakulteta nalazio se na devetom kilometru maratonske staze gde su naši studenti i profesori navijanjem i muzičkom pratnjom dali podršku svim učesnicima maratona.”

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Predstavnici Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša učestvovali su u takmičarskom programu maratona trčeći mešovitu štafetu na deonici od 21 kilometra u sastavu prof. dr Mladen Živković, dr Marko Jezdimirović, Ana Lilić i Aleksandra Zlatanović. Na samom kraju predstavnici Fakulteta su se pridružili učesnicima maratona na cilju gde su pozdravili njihov ulazak u cilj, a potom zajedno sa organizatorima uručili nagrade najboljima.

“Ovom akcijom Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu još jednom je podržao organizaciju Beogradskog maratona i nastavio izuzetnu saradnju sa direktorom maratona Dejanom Nikolićem. Takođe, na ovaj način fakultet je promovisao zdrav stil života, trčanje, fizičku aktivnost i rekreaciju sa ciljem unapređenja zdravlja i ostvarivanje višestrukih fizičkih, ali i mentalnih i emotivnih benefita fizičkog vežbanja”, saopštavaju sa fakulteta.

Održavanje Beogradskog maratona jedan je od prvih velikih sportskih događaja od početka pandemije u našoj zemlji.

Na maratonu, održanom pod sloganom „Bez barijera“, učestvovalo oko 5.000 takmičara, a znak za start trke ispred crkve Svetog Marka u nedelju ujutru u osam časova dali su predsednica počasnog odbora Maratona ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i član Kriznog štaba Predrag Kon zajedno sa direktorom maratona Dejanom Nikolićem.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Charles Perry
Za 0 minuta

Evrybody Wants to Be a Cat

Charles Perry
Santana
Za 4 minuta

Daughter of the Night

Santana
Queen
Za 8 minuta

Don't Stop Me Now

Queen
Whitesnake
Za 11 minut

Always the Same From

Whitesnake
Ana Popovic
Za 15 minuta

Can't You See What You're Doing to Me

Ana Popovic

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend