Sport

Dres reprezentativca Dušana Tadića na licitaciji za Gavrila

Foto: Starsport
Reprezentativac Srbije i prvotimac Ajaksa, fudbaler Dušan Tadić pridružio se humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za šestomesečnog Gavrila Đurđevića i za licitaciju ponudio svoj dres koji je nosio na utakmici holandskog prvenstva, saopštili su iz fondacije "Zajedno za život". Dres je već dostigao cenu od 124.000 dinara, a licitacija se završava u ponedeljak.

“Cela Srbija je ustala i ujedinila se da bi se obezbedila sredstva za lečenje šestomesečne bebe Gavrila koji boluje od spinalne mišiće atrofije. Za lečenje ove opake bolesti potrebno je čak dva i po miliona evra, i to je bio signal za sve dobre ljude Srbije da se okupe oko humanog cilja”, navodi fondacija u saopštenju.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i kapiten Ajaksa Dušan Tadić, uključio se u akciju prikupljanja novca za malog Gavrila i donirao dres koji je nosio na utakmici holandskog prvenstva. Dres je oglašen na internet sajtu za licitacije “Limundo”, a aukcija će trajati do ponedeljka ujutru. Do trenutka pisanja ovog teksta aktuelna ponuda iznosila je 124.010. dinara, a ukupno je bilo 144 ponuda.

Podsetimo pre samo šest dana na aukciji je prodata Ronaldova kapitenska traka za 7,5 miliona dinara, koju je na utakmici Srbija-Porugalija bacio izlazeći sa terena nezadovoljan zbog gola koji nije priznat. Traku s trave je pokupio jedan od zaposlenih na stadionu „Rajko Mitić“ i odlučio da je donira kako bi se pokrenula humanitarna aukcija.

Od trenutka kada je traka postavljena na aukciju izazvala je veliku pažnju javnosti. Ponude su skakale vrtoglavom brzinom u prva dva dana i dostigle cifru od čak  100 miliona dinara. Međutim ispostavilo se da je reč o lažnim ponudama. Nakon što je “Limundo” uočio nepravilnost ponuda je vraćena na realani iznos, a uveden je i dodatni korak -verifikacija naloga, kako bi se sprečile lažne ponude.

U borbu za Gavrilovu životnu bitku uključile su se i Nišlije te će u nedelju, 11. aprila biti ogranizovana humanitarna štanja.

Oni koji žele da pomognu Gavrilu mogu to da učine i slanjem SMS poruke sadržaja 973 na 3030.  Uplatom  na dinarski račun: 160-6000000844014-95 ili devizni račun 160600000084402853 IBAN: RS35160600000084402853 SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Katie Melua
Za 3 minuta

If the Lights Go Out

Katie Melua
Hollies
Za 6 minuta

The Air That I Breathe

Hollies
John Denver
Za 10 minuta

Take Me Home, Country Roads

John Denver
Kenny Rogers
Za 13 minuta

Lady

Kenny Rogers
Shakespears Sister
Za 17 minuta

Hallo

Shakespears Sister

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend