Sport

FK Radnički: Na utakmici sa Spartakom zloupotrebljena VAR tehnologija

Foto: FK Radnički
Predstavnici Radničkog nezadovoljni su sudijom koji je, prema njihovim rečima, zloupotrebio VAR tehnologiju na poslednjem meču odigranom u Subotici. Iz kluba zahtevaju od sudske komisije da im se dostave snimci spornog trenutka sa utakmice.

Fudbalski klub Radnički iz Niša saopštio je danas da je sudija Lazar Lukić “na najgori način zloupotrebio VAR tehnologiju” i “brutalno pokrao” klub sa Čaira na utakmici protiv Spartaka iz Subotice. Utakmica između Spartaka i Radničkog se završila nerešeno, sa podeljenim bodovima. Oba gola su utvrđena nakon intervencije iz VAR sobe.

Gol Radničkog postigao je japanski igrač Mićibući. Nakon što se sudija konsultovao u VAR sobi sa kolegama, odlučeno je da se gol poništi jer je Mićibući loptu dotakao rukom. Iz kluba kažu da se to nije dogodilo, već je sudila Lukić zloupotrebio položaj.

U Radničkom smatraju da su, bez obzira na tehnologiju, oštećeni.

“Ukoliko neko prisvoji VAR sobu, kao što je na utakmici Radničkog i Spartaka iz Subotice sinoć to uradio Lazar Lukić, onda VAR gubi svoju poentu i postaje alibi za takve koji su već naneli ogromnu štetu srpskom fudbalu. Zbog toga što se Radnički bunio protiv sudija poput Lukića i bio protiv njegovog opstanka na listi sudija, Lukić je na najgori način zloupotrebio VAR tehnologiju i nastavio da nanosni ogromnu štetu srpskom fudbalu. Sudijama poput Lukića, koji su nestručni i osvetoljubivi, nije mesto u srpskom fudbalu a sad je jasno i zašto su se pojedinci kojima smeta Radnički borili za njegov opstanak na listi sudija”, saopštavaju iz kluba.

Dodaju da se ni na jednom snimku ne vidi  kod poništenog gola da je igrač Radničkog Mićibući igrao rukom. Ukazuju i da prilikom obaranja štopera Radničkog Vujadinovića u prvom poluvremenu nije dosuđen penal, iako je, kako navode, bilo više nego vidljiva “španska kragna” koju je dobio igrač Radničkog.

“Ali to Lukić iz VAR sobe nije video, ali je zato sve što se nije dogodilo “video”. I kao vrhunac ove utakmice je na kraju u drugom poluvremenu uz smešnu interveniciju Lukića iz VAR sobe sviran penal za Spartak. U toj akciji sudije nisu dosudile čist ofsajd igrača Spartaka. Sudija Lukić imao je niz grešaka kojima je oštetio Radnički jer, uostalom, po VAR protokolu u ovakvim situacijama ne sme da se zove sudija zato što je on procenio da to nije penal, već se zove samo kad sudija ne vidi, a bude čist penal”, ukazuju iz Radničkog.

Iz kluba zahtevaju od sudske komisije i njihovog novoizabranog predsednika Dejana Filipovića da pokažu snimak na kome se vidi da igrač Mićibući igra rukom jer to, kako pišu, gledaoci utakmice nisu mogli da vide na snimku.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elton John
Za 4 minuta

Blue Eyes

Elton John
Michelle Gurevich
Za 7 minuta

Russian Romance

Michelle Gurevich
Kawala
Za 11 minut

Angry Man

Kawala
Joy Crookes
Za 14 minuta

Feet Don't Fail Me Now

Joy Crookes
Skip Marley
Za 17 minuta

Refugee

Skip Marley

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend