Sport

Fudbalski savez Srbije i Grad Niš osnivaju Sportsko-privredno društvo

Foto: Pixabay
Gradsko veće usvojilo je predlog o osnivanju sportsko-privrednog društva koje će se biti zaduženo za fudbalski trening-centar čija je izgradnja planirana na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji. Budući spotski centar po uzoru na onaj u Staroj Pazovi gradiće zajedno Fudbalski savez Srbije i Grad Niš, pri čemu FSS daje novčana sredstva, a Grad građevinsko zemljište.

Fudbalski savez Srbije poslao je Gradu pismo u kome je iskazao nameru da izgradi moderni trening-centar u neposrednoj blizini akva-parka. U pismu se navodi da bi izgradnju finansirao FSS, dok bi Grad Niš obezbedio građevinsko zemljište.

„Potrebno je da, kako je u Pismu namere istaknuto, izgradnju sportskog centra realizuje na zemljištu koje bi bilo odgovarajuče za planiranu investiciju. Predlaže se da Grad Niš za potrebe formirtanja zajedničkog privrednog društva uloži kao deo osnivačkog kapitala odgovaraćuje građevinsko zemjište, a da Fudbalski savz Srbije uloži sredstva u izgradnju i nabavku sportske opreme“, kazala je Ružica Đorđević, načelnica Uprave za imovinu.

U raspravi na ovu temu većnik za sport Aleksandar Stojičić, nije učestvovao iako je pitanje iz njegovog resora, ali su zato drugi većnici iskoristili priliku da kažu šta imaju i „veilčaju dela za vreme svog mandata“.

Većnica resorno zadužena za kulturu i turizam, Andriana Anastasov iskoristila priliku da istakne koliko će to biti važno za razvoj same Banje, kao i da će grad toga imati samo benefite. Na to se nadovezao i Nenad Stanković, većnik za planiranje i izgradnju priliku da pohvali sve ono što je urađeno za vreme „njihovog mandata“ uz konsataciju da je pored Kragujevca i Kruševca FSS ipak odabrao Niš.

Ni gradonačelnica Sotirovski nije ostala izvan teme, pa je istakla da je sama lokacija vrlo atraktivna i da oni imaju viziju kako bi kompleks oko budućeg akva-parka trebalo da izgleda.

„Lokacija je vrlo atraktivna jer za čitav kompleks imamo viziju. To upotpunjuje Nišku Banju i njenu ponudu. Budžet ne treba da menjamo, a Fudbalski savez ulazi sa novcem koji je veća vrednost u odnosu na zemljište. To su milioni evra koji će FSS uložiti u trening centar za mnoge fudbalske ekipe, ali i trening centar za jug i istok Srbije. Oko važne ideje smo se dogovorili“, kazala je Sotrovski.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Martha Reeves
Za 3 minuta

Dancing in the Street

Martha Reeves
Scissor Sisters
Za 6 minuta

Lights

Scissor Sisters
Smiths
Za 9 minuta

Boy With Thorn in His Side

Smiths
Alannah Myles
Za 12 minuta

Black Velvet

Alannah Myles
Platters
Za 16 minuta

The Great Pretender

Platters

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend