Sport

Grad će ipak obezbediti uslove za košarkaše u kolicima

Košarkaški klub u kolicima "Nais" će ipak dobiti bolje uslove za treninge, odlučeno je na sastanku sa gradonačelnicom Niša. Košarkaši od novembra treniraju u lošim uslovima, a nedavno su bili i pred gašenjem.

Košarkaški klub u kolicima Nais dobiće svoju salu za treniranje. Nakon višemesečnog dovijanja da treninge uopšte održe, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, dobiće salu koja će biti prilagođena njihovim potrebama.

,,Košarkašima Kluba košarke u kolicima „Nais“ Grad Niš obezbediće uslove za održavanje utakmica i treninga u Nišu. U početku će, na predlog samih članova kluba, biti rezervisana sportska sala u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“, a po završetku radova koji omogućavaju nesmetan pristup osobama sa invaliditetom, košarkaši u kolicima vratiće se pod krov Hale „Čair“,  saopštavaju iz Grada.

Kako navode u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ obezbediće i depo za čuvanje njihove opreme.

,, Kako je Hala „Čair“ pretvorena u privremenu kovid bolnicu krajem oktobra prošle godine, košarkaši u kolicima utakmice i treninge organizovali su u Bojniku. To je u znatnoj meri otežalo rad kluba i organizaciju odlaska i povratka osoba sa invaliditetom koji postižu zapažene sportske rezultate.“

Inače, KKK  „Nais“ postoji od 2017. godine, a od 2019. započeli su sa trenažnim aktivnostima. Do sada su košarkaši imali dosta problema jer im je pristup Čairu, gde su trenirali, neprilagođen. Kada su  ostali i bez te sale, u susret im je izašao Bojnik. Putovali su za svaki trening što  ih je dodatno iscrpelo.

Dodeljeni su najnepristupačniji termini treninga, nije bio omogućen ulazak u halu jer ne postoji rampa, svlačionice i tuš kabine nisu ispunjavale  standarde kada su u pitanju osobe sa invaliditetom.

,,Klub je beležio rezultate za ponos kako u domaćem prvenstvu i kupu, tako i na međunarodnim turnirima, što je posebno značajno imajući u vidu da je u pitanju jedan od najmlađih sportskih kolektiva u gradu na Nišavi“, rekli su tada predstavnici kluba.

Takmiče se u Prvoj ligi Srbije, a do sada su osvojili mnogo nagrada. Klub je zbog svih nedaća bio pred gašenjem, pa se nadaju da će uskoro moći da treniraju u boljim uslovima.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

London Grammar
Za 4 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Laurel
Za 7 minuta

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 11 minut

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 14 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 17 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend