Sport

Grad zaradio 8 miliona dinara od Kupa “Radivoja Koraća”, novac opredeljen za dalja ulaganja u košarku

Foto: Fejsbuk stranica Dragana Sotirovski
Kada se oduzmu svi prihodi i rashodi, u gradsku kasu se od organizacije Kupa "Radivoja Koraća" slilo 8 miliona dinara. Novac će, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski biti uložen u dalji razvoj ovog sporta u našem gradu.

Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza ističe da su Nišlije još jednom pokazale da Kup pripada ovom gradu jer se u hali “Čair” oseća posebna energija, atmosfera koja se ne može naći na drugom mestu, te da su takmičari izrazili želju da se i naredne godine vrate u naš grad.

Gradonačelnica, Dragana Sotirovski je kazala da se Niš još jednom pokazao kao dobar domaćin i objasnila da će sav prihod od Kupa biti iskorišćen za dalja ulaganja u ovaj sport.

“Mi smo aplicirali sa 9 miliona dinara iz gradskog budžeta za ovu manifestaciju. Od prodaja ulaznica zaradili smo 7.781.000, od reklama 3.070.000, što sve ukupno iznosi 19.841.000 dinara. Rashodi za održavanje ovako važne manifestacije  izonose  11.800.000 dinara. Kada od prihoda oduzmemo rashod dobijemo razliku od 8.028.000 dinara”, kazala je gradonačelnica.

Ona je objasnila da je kotizacija iznosila  1,6 miiona, a novac koi je izdvojen za obezbeđenje Kupa pokriva muški, ali i ženski Kup koji počinje naredne nedelje, ali isti tako i ostala sportska takmičenja koja će Sportski savez Grada Niša organizovati do kraja godine.

Skoro trećina zarađenog novca biće uložena u izgradnju sportskog terena – oko 3 miliona dinara, a Sotirovski je  pozvala sve Nišlije da predlože lokaciju. Ona je kazala da će Grad izvesnu sumu uložiti u uređenje košarkaških terena širom grada gradu, rekonstrukciji sale u OŠ “Dušan Radović”, ali i nove košarkaške lopte za dvadeset osnovnih i srednjih škola.

Deo novca će biti opredeljen za  košarkaške klubove iz grada koji se takmiče u seniorskom rangu, tako što će im  uplatiti polugodišnje članarine,a to će koštati oko milion dinara. Takođe, deo novca će biti opredeljen i za Regionalni košarkaški savez Istočne Srbije za podsticaj rada sa mladim košarkašima oko 500.000 dinara.

Inače, naredne nedelje počinje Kup u ženskoj košarci za koji je Grad iz budžeta izdvojio 3 miliona dinara, a izvlačenje žleba je zakazano za ponedeljak u Nišu.

Podsetimo 17.  Kup Radivoja “Koraća” održan je u Nišu u periodu od 17. do 20 februara, a Žućkovu levicu je osvojila Crvena zvezda.

Jelena Jocić

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Sredite sale u osnovnim i srednjim školama, deca nam se povređuju, guše u vlažnim i memljivim salama.

  • Prihod jeste ulaznice + reklame. To je oko 10.800 hiljada. Troškovi su 11.800 hiljada. U gubitku smo 1.000.000 dinara. Ne može ulaganje iz gradskog budžeta da se knjiži kao zarada-.. Sram vas bilo ovakvih naslova.

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 46 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 49 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 53 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 1 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend