Sport

Jelena Stevanović dvostruka prvakinja Srbije u tekvondou

Foto: KBS Naisus
KBS Naisus osvojio je 9 medalja na Tehničkom prvenstvu Srbije, održanom proteklog vikenda u Beogradu. Nišlije su se sa prvenstva u tekvondu vratile sa 4 zlatne, 4 srebre i 1 bronzanom medaljom, dok su u ekipnom plasmanu osvojili drugo mesto.

Jelena Stevanović osvojila je čak dva zlata i time odbranila boje grada Niša, ali i Srbije.  ,,Ne samo da mi je drago da sam ponovo dvostruki državni prvak, već i to da je i drugo mesto naše”, kazala je Jelena Stevanović.

Zlatne medalje u muškoj konkurenciji osvojili su Nebojša Anđelković i Uroš Mitrović. On se se pored zlatne okitio i jednom bronzanom medaljom. Srebro su osvojile Lana Veljković (dve srebrne medalje),   Milica Rajković i Tašana Petrović. Petrovićeva je bila najmlađa učesnica ovog takmičenja i prema rečima trenera Nebojše Anđelkovića spram sebe je imala više nego dostojne protivnike.

Glavni trener KBS Naisus -a, Nebojša Anđelković  kazao je se ponosi svojim takmičarima i njihovim zajedničkim uspehom. ,,Dali su svoj maksimum i to se odrazilo na rezultat”, ističe.

Takmičenje je održano kako u borbama  za kadete (12-14 god.), tako i u formama, ali za sve uzrasne konkurencije. Klub je uzeo učešće samo u Tehničkom prvenstvu Srbije.  Prvenstvo je održano u sportskoj hali ,,Ranko Žeravica” u Beogradu bez prisustva publike. Učestovalo je preko 450 takmičara iz 53 kluba.

Prema Anđelkovićevim rečima deo takmičara nije uzeo učešće u Tehničkom prvenstvu usled kašnjenja finansijskih sredstava od Grada. Narednog vikenda se održava Otvoreno prvenstvo Vojvodine i kako je kazao trener još uvek nije izvesno hoće li klub uzeti učešće i na tom takmičenju. Dodao je da takmičari Naisusa pripremaju  za Prvenstvo Srbije  na kome će snage odmeriti pioniri i juniori u borbama.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 52 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend