Sport

Jelena Stevanović dvostruka prvakinja Srbije u tekvondou

Foto: KBS Naisus
KBS Naisus osvojio je 9 medalja na Tehničkom prvenstvu Srbije, održanom proteklog vikenda u Beogradu. Nišlije su se sa prvenstva u tekvondu vratile sa 4 zlatne, 4 srebre i 1 bronzanom medaljom, dok su u ekipnom plasmanu osvojili drugo mesto.

Jelena Stevanović osvojila je čak dva zlata i time odbranila boje grada Niša, ali i Srbije.  ,,Ne samo da mi je drago da sam ponovo dvostruki državni prvak, već i to da je i drugo mesto naše“, kazala je Jelena Stevanović.

Zlatne medalje u muškoj konkurenciji osvojili su Nebojša Anđelković i Uroš Mitrović. On se se pored zlatne okitio i jednom bronzanom medaljom. Srebro su osvojile Lana Veljković (dve srebrne medalje),   Milica Rajković i Tašana Petrović. Petrovićeva je bila najmlađa učesnica ovog takmičenja i prema rečima trenera Nebojše Anđelkovića spram sebe je imala više nego dostojne protivnike.

Glavni trener KBS Naisus -a, Nebojša Anđelković  kazao je se ponosi svojim takmičarima i njihovim zajedničkim uspehom. ,,Dali su svoj maksimum i to se odrazilo na rezultat“, ističe.

Takmičenje je održano kako u borbama  za kadete (12-14 god.), tako i u formama, ali za sve uzrasne konkurencije. Klub je uzeo učešće samo u Tehničkom prvenstvu Srbije.  Prvenstvo je održano u sportskoj hali ,,Ranko Žeravica“ u Beogradu bez prisustva publike. Učestovalo je preko 450 takmičara iz 53 kluba.

Prema Anđelkovićevim rečima deo takmičara nije uzeo učešće u Tehničkom prvenstvu usled kašnjenja finansijskih sredstava od Grada. Narednog vikenda se održava Otvoreno prvenstvo Vojvodine i kako je kazao trener još uvek nije izvesno hoće li klub uzeti učešće i na tom takmičenju. Dodao je da takmičari Naisusa pripremaju  za Prvenstvo Srbije  na kome će snage odmeriti pioniri i juniori u borbama.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kristali
Za 3 minuta

Dva Metra

Kristali
James Blunt
Za 6 minuta

So Long

James Blunt
Rare Earth
Za 10 minuta

Nice to Be With You

Rare Earth
Tananai
Za 13 minuta

Baby Goddamn

Tananai
Igor Vince feat Zoe Kida
Za 15 minuta

Reci

Igor Vince feat Zoe Kida

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend