Sport

Karađorđeva zvezda drugog stepena Nišliji Draganu Stojkoviću Piksiju

Foto: FSS
Vidovdanski orden u vidu Karađorđeve zvezde drugog stepena za naročite zasluge dobio je selektor fudbalske reprezetnacije Srbije, Dragan Stojković Piksi. Orden mu je uručio predsednik Aleksadar Vučić na svečanosti organizovanoj u Palati Srbije.

“Odlikovanja su veoma često i izrazi podrške. U ovom trenutku, sa radošću želim da razumem, pa tako i prihvatam ovaj orden kao podršku celokupnoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije da nastavi dosadašnje uspehe i na narednom svetskom prvenstvu postigne najbolje rezultate”, kazao Piksi na svečanoj dodeli.

Dodao je: “Borićemo se i dati sve od sebe da Srbija bude ponosna na nas, koji predstavljamo sportsku čast i takmičarsku istoriju jedne male, ali za sve nas najveće zemlje”.  Selektor fudbalske reprezentacije Srbije se potom osvrnuo i na Svetsko prvenstvo koj će se održati naredne godine u Kataru.

“Kao čovek koji je učestvovao u mnogim teškim utakmicama, uzeću tu slobodu da konstatujem da su ovo vremena jednog velikog i teškog svetskog istorijskog takmičenja, u kome Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna”, zaključio je Nišlija.

Značajno priznanje je pored Nišlije Dragana Stojkovića Piksija,  dobio još jedan trener sa juga Srbije – selektor košarkaša Svetislav Kari Pešić poreklom iz Pirota.

Podsetimo, Piksi je ove godine i među dobitnicima najvažnijeg gradskog priznanja – Nagrade “11. januar”.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 11 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 7 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 4 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za -0 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend