Sport

Karakašević: Imamo šansu da donesemo prvu titulu u Niš

Foto: J.J./City Smart
Proslavljeni reprezentativac u stonom tenisu, Aleksandar Karakašević pojačaće ove sezone STK "Železničar", a želja mu je kako je istakao na prijemu u Gradskoj kući, da ovaj sport vrati na staze stare slave.

“Da sam znao da će me ovako dočekati potpisao bih još dvadeset godina. Planirao da sam završim karijeru i završio sam internacionalnu, međutim obećao sam pre dve godine da ću doći i došao sam da baš ovde odigram još tu poslednju sezonu. Nadam se da ću pomoći u prosperitetu stonog tenisa i da ćemo imati mnogo više dece i ove i sledeće sezone”, kazao je Karakašević.

Foto: J.J./City Smart

Aktuelni predsednik Stonoteniskog saveza Srbije ističe da je cilj da se ovaj sport vrati na staze stare slave. “Imamo izuzetno dobru ekipu, borićemo se za titulu, ali liga je sve jača, jedna od pet najjačih u Evropi. Daćemo maksimum, ako budemo zdravi, imamo šansu da donesemo prvu titulu u Niš”, obećava Karakašević.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski dolazak proslavljenog reprezentivca u Niš, vidi kao veliku čast. “Velika je čast za naš Grad što imamo jedan takav klub koji može pre svega da motiviše proslavljenog reprezantivca i osvajača brojnih medalja da bude deo našeg velikog sportskog tima ali i našeg grada. Verujem da će sva priznanja koja dolaze i koja će doći zahvaljući njemu našem gradu značiti, ali i generacijama koje dolaze da se odluče za ovaj sport”, ističe Sotirovski.

Pregovori  sa Karakaševićem trajali su su nekoliko godina, ali kako kažu iz uprave kluba uslovi za njegov dolazak su se tek sad stvorili. “S obzirom da je stonoteniski klub Železničar i u prethodnim godinama bio izuzetno uspešan, osvojio treće mesto u Superligi naše su ideje, naše želje da budemo prvaci države i mislim da će nam Karakašević pomoći u tome”, kazao je  Dragan Đorđević, predsednik kluba.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 12 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 9 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 5 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 1 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend