Sport

KKK Nais: Najbitnija utakmica ove sezone pripala je našem klubu!

Foto: KKK Nais
Niški košarkaški klub u kolicima "Nais" je posle meča sa KKK "Soko" dospeo na drugo mesto Prve lige Srbije, a za njih je ova pobeda najvažnija u ovoj sezoni, istakli su iz kluba.

Buran vikend je iza košarkaša KKK Naisa. Na takmičenju Prve lige Srbije koje se održalo u SRC Košutnjak, u Beogradu, predstavnici ovog kluba vratili su se u Niš sa jednim izgubljenim i jednim dobijenim mečom. Ponosni na svoj učinak iz kluba poručuju da je najbitnija utakmica ove sezone pripala njima.

U prvoj utakmici, koju su maltene odigrali po izlasku iz autobusa, nisu uspeli da upišu pobedu. Savladali su ih domaćini iz beogradskog kluba KKK “Singidunum”. Ipak, druga utakmica, koja je i bila cilj trenera “Naisovaca” Miljana Hadžovića odigrana je baš kako su želeli i postignuti su odlični rezultati zbog kojih su igrači preponosni. Iako je KKK Soko je važio za umerenog favorita, Nišlijama nije bio problem da im stanu na crtu. Neutralizovali su centra Maksimovića, a sve vreme dominatno su vodili utakmicu.

Ova pobeda je, kako ističu iz kluba, vrlo značajna, jer je u protivničkom timu bio veliki broj aktuelnih reprezentativaca.

“Od kada treniramo u Nišu, tačnije u idealnoj sali OŠ „Ivo Andrić“ – izdvojeno odeljenje Branko Bjegović, imamo sve uslove za dobar rad. Treninzi su nam „legli“, osećamo se lepo na terenu, uigraniji smo i precizniji. Nadam se nastavku dobrih uslova za trening. Nepovratilo se vreme kada smo morali da treniramo u drugom upravnom okrugu.“ rekao je kapiten Bratislav Kostić, koji je igrao svih 40 minuta protiv KKK Soko.

Čak i pored oslabljenog sastava, jer sa njima nisu bili Dejan Šimandlija, Dušan Lazarević, Miodrag Krstić i Ivan Popović, momci su dali sve od sebe i uspeli da pokriju nedostatak igrača.

“Kada smo saznali za raspored utakmica, ceo trenažni proces vezan za taktički deo je bio posvećen utakmici sa KKK Soko. Moji igrači su ispoštovali sve što smo se dogovorili. Odigrali smo daleko od savršene utakmice, ali je ovo taktički najzrelija utakmica odigrana od strane mog tima u poslednje vreme. Posećenost i posvećenost treninzima mojih igrača je poslednjih nedelja visoka, vrednim radom na tim treninzima smo pobedili KKK Soko.” rekao je prof. Miljan Hadžović, šef struke KKK Nais i najefikasniji igrač protiv KKK Soko.

Napredak ekipe se znatno primećuje otkako su dobili bolje uslove u sali OŠ “Ivo Andrić”, pa se nadaju da će i u budućnosti biti tako.

“Od 12 igrača u „rosteru“, njih 11 je poteklo iz našeg kluba. Ponosni smo „južnjaci“. Gledamo samo „naše dvorište“, zalivamo „našu baštu“, a sada „beremo zrele plodove“. Boleli su porazi od više desetina razlike u prijateljskim utakmicama prošle jeseni kada smo se pripremali za ovaj šampionat, ali smo iz toga učili i sada izvukli korist. Zahvalni smo direktorici OŠ „Ivo Andrić“, prof. Milici Petković i svim zaposlenima na tretmanu koji imamo u toj obrazovnoj instituciji – ovu pobedu posvećujemo toj školi.“ poručio je član uprave KKK Nais, Miodrag Krstić.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 27 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 24 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 20 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 16 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend