Sport

Košarkašice Crvene Zvezde po peti put osvojile kup „Milan Ciga Vasojević“

Foto: Pixabay
Crvena Zvezda uspela je da odbrani trofej nacionalnog košarkaškog kupa za košarkašice "Milan Ciga Vasojević", koji se igrao u hali "Čair". Košarkašice Crvene Zvezde su do trofeja došle pobedom u finalu nad ekipom Art Basketa, rezultatom 77:55. Zvanje MVP-a osvojila je košarkašica Crvene Zvezde Čelsi Hol.

Na putu do trofeja košarkašice Crvene Zvezde prvo su pobedile ekipu Kraljeva. U tom meču rezultat je bio 64:57 u korist ekipe iz Beograda, najefikasnija je bila Tina Jakovina koja je postigla 18 poena, dok su se u ekipi Kraljeva najviše istakle Dragana Gobeljić sa 19, odnosno Endi Izli sa 12 postignutih koševa. Kada je reč o ekipi Art Basketa one su u polufinalu savladale Partizan, rezultatom 92:76. Ekipu je predvodila Marija Avlijaš sa 19 poena. Što se tiče košarkašica Partizana tamo su najefikasnije bile Katarina Knežević i Marina Davinić koje su postigle 21, odnosno 20 poena.

Kada je reč o sinoćnjem finalu pobedničku ekipu je predvodila Čelsi Hol. Košarkašica Crvene Zvezde je zabeležila 17 poena i 4 asistencije. Nju je ispratila i Marina Bojović koja je takođe postigla 17 poena. U poraženoj ekipi ponovo je najefikasnija bila Marija Avlijaš sa 18 poena, dok su dvocifrene bile i Nevena Rosić i Nevena Vučković, obe su postigle po 13 poena.

Ovo je peta titula košarkašica Crvene Zvezde koje su se ovom pobedom izjednačile sa ekipom Vršca po broju osvojenih naslova. Kup „Milan Ciga Vasojević“ koji nosi ime po proslavljenom jugoslovenskom košarkaškom stručnjaku će se i naredne godine odigrati u Nišu.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Roger Sanchez feat Sharleen Spiteri
Za 2 minuta

Nothing to Prove

Roger Sanchez feat Sharleen Spiteri
Morcheeba
Za 6 minuta

Blindfold

Morcheeba
Artful Dodger
Za 10 minuta

Please Don't Turn Me on (feat. Lifford)

Artful Dodger
B.T. Gang
Za 13 minuta

I Love You Baby

B.T. Gang
Azra
Za 17 minuta

Obrati Paznju Na Posljednju Stvar

Azra

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend