Sport

Kristijano Ronaldo podržao Gavrilovu životnu bitku

Foto: Mozzart
Poznati fudbaler, Kristijano Rondalno poslao je potpisan dres Juventusa, koji je postvaljen na licitaciju, a novac će biti uplaćen na račun Gavrila Đurđevića. Početna cena dresa je milion dinara.

Nakon što je kapiten evropskih šampiona čuo je da je slučaj “traka” imao humanitarni odjek i da je tada u fond otišlo 64.000 evra. Bilo mu je drago da je od tog celog događaja na kraju ispalo nešto veoma lepo i odlučio je da pošalje svoj potpisan dres: “Para Gavrilo! Pela vitoria de Gavrilo!”, napisao je Ronaldo, navodi se u saopštenju Mozzarta.

Podsetimo Rondalo je na utakmici Srbija-Porugalija u revoltu bacio svoju kapitensku traku izlazeći sa terena nezadovoljan zbog gola koji nije priznat. Traku s trave je pokupio jedan od zaposlenih na stadionu “Rajko Mitić” i odlučio da je donira kako bi se pokrenula humanitarna aukcija. Vest o humanitarnoj aukciji širila se vrtglavom brzinom  na društvenim mrežama, a traka je dostigla cenu od 7.500.010 dinara.

Gavrilovu životnu bitku podržali su i drugi sportisti. Stefan Mitrović je dao kopačke i dres sa čuvenog meča na Marakani, Aleksandar Mitrović dres Srbije, reprezentativac Dušan Tadić lični dres koji je nosio na utakmici holandskog prvenstva.

U borbu za Gavrilovu životnu bitku uključile su se i Nišlije. Udruženje turističkih vodiča grada Niša organizovalo razgledanje grada, a cena karte je bio SMS za Gavrila ili dobrovoljni prilog.  Tokom Uskršnjih praznika zatvorenici iz Kazneno-popravnog doma u Nišu, sakupljali su novac i uspeli da obezbede 300.000 dinara za njegovo lečenje.

Gavrilo Đurđević ima osam meseci i boluje od spinalne mišićne atrofije, a potrebno mu je još oko milion evra za lečenje. Oni koji žele da pomognu mogu to da učine slanjem SMS poruke sadržaja 973 na 3030.  Uplatom  na dinarski račun: 160-6000000844014-95 ili devizni račun 160600000084402853 IBAN: RS35160600000084402853 SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 56 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 53 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 49 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 45 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend