Sport

Među predlozima za nagradu 11. januar i Dragan Stojković Piksi

Foto: arhiva
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi biće predložen za dobitnika najvišeg gradskog priznanja - nagrade 11. januar, saopštio je predsednik Skupštine Grada, Boban Džunić.

“Ja ću u svojstvu predsednika komisije, predsednika Skupštine  i kao građanin ovog grada lično dati predlog da jedan od dobitnika bude i Dragan Stojković Piksi”, kazao je Džunić na sednici gradske Skupštine.

Džunić je objasnio da će selektora fudbalske reprezentacije Srbije predložiti za najviše priznanje – 11. januar za sav njegov doprinos kako gradu, tako i srpskom fudbalu.

“Mi znamo da je Piksi naš brend i znamo takođe da je on kao selektor naše reprezentacije najviše doprineo da Srbija bude učesnik na Svetskom prvenstvu u Kataru”, kazao je predsednik Skupštine Grada.

Najavio je sastanak i sednicu komisije za dodelu najvećeg priznanja Grada nakon koje će biti raspisan javni poziv za predlog dobitnika nagrade.

Džunić je podsetio da svako od građana ima pravo da predloži fizičko ili pravno lice koje po njegovom mišljenju zaslužuje da dobije ovo laskavo priznanje i postane laureat za 2022. godinu.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kataru pošto je u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici u A grupi pobedila Portugal u Lisabonu rezultatom 2:1.

Pobeda reprezentacije slavila se u nedelju na ulicama Niša, Beograda i drugih gradova Srbije.

Podsetimo najviše javno gradsko priznanje ustanovljeno je 1995. godine, a dodeljuje se pojedincima i kolektivima za izuzetne zasluge.

Nagrada se tradicionalno dodeljuje na Dan oslobođenja grada od Turaka, koji se ujedno proslavlja i kao Dan grada -11. januar.

Nagrada se sastoji od diplome, statue “Oslobodiocima Niša” i novčanog iznosa.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Raye
Za 2 minuta

Natalie Don't

Raye
Bruce Springsteen
Za 6 minuta

Hungry Heart

Bruce Springsteen
Pete Townsend
Za 9 minuta

Face to Face

Pete Townsend
Rolling Stones
Za 13 minuta

(I Can't Get No) Satisfaction

Rolling Stones
Mambo All Stars And a.Banderas
Za 17 minuta

Bella Maria of My Soul

Mambo All Stars And a.Banderas

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend