Sport

Memorijalni turnir u čast legendarnog niškog trenera, Baneta Milančića za vikend u hali “Čair”

Foto: Pixabay
Memorijali turnir u ženskoj košarci "Bane Milančić" održaće se za vikend 18. i 19. septembra u sportskoj hali "Čair". Na turniru učestvuju KKŽ Crvena zvezda Beograd, UŽKK Student Niš, ŽKK Vojvodina 021 Novi Sad i ŽKK Radnički Kragujevac.

Prvo polufinalna utakmica igra se u subotu od 13:30h.  U polifinalu sastaju se ekipe ŽKK Vojvodina iz Novog Sada i ŽKK Radnički iz Kragujevca.

Istog dana od 15:30h počeće drugo polufinale u kome se sastaju domaći klub UŽKKS Student i Crvena zvezda iz Beograda. Ekipu niškog Studenta u novoj sezoni kao trener predvodiće Biljana Stanković.

Utakmica za treće mesto odigraće se u nedelju od 12.15h. Dok će finalna utakmica koja će odlučiti o pobedniku turnira  biti odigrana istog dana od 14.15h u hali “Čair”.

Memorijalni turnir u ženskoj košarci čuva sećanje na legendarnog niškog trenera Baneta Milančića, začetnika ženske košarke u našem gradu.

Igračku karijeru započeo i završio u KK “Student” Niš. Od 1970. godine do 1995. godine radio je kao prvi trener ŽKK ” Student “i KK “Student ” Niš. Tvorac je mnogih reprenzetativki Jugoslavije, trener Kadetskih ekipa Jugoslavije.

Njegovom stručnošću i umećem zlatna generacija ŽKK “Student” bila je četvrta u Prvoj ligi Jugoslavije i igrala KUP ” Lilijan Ronketi” plasiravši se do polufinala davne 1971. godine.

U to vreme rađa se ideja o izgradnji hale “Čair”, s obzirom na to da Niš nije imao sportsku halu koja ispunjava uslove Prve Savezne lige.

Turnir organizuje ženski košarkaški klub Student uz podršku Grada Niša.

UŽKK Student Niš je klub koji postoji od 1957. godine, stabilni je prvoligaš, osvajač Nacionalnog kupa i učesnik Međunarodnih takmičenja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Counting Crows
Za 1 minut

Mr. Jones

Counting Crows
Morten Harket
Za 6 minuta

Do You Remember Me

Morten Harket
Diys
Za 9 minuta

At Night

Diys
Riovolt
Za 13 minuta

It Ain't Over Till It's Over

Riovolt
Dusty Springfield
Za 17 minuta

Son of a Preacher Man

Dusty Springfield

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend