Sport

Mlada niška teniserka Anja Stanković osvojila međunarodnu titulu

Foto: TAŽ
Mlada niška teniserka Anja Stanković osvojila je međunarodnu titulu na turniru YASON CUP 2021 za tenisere i teniserke do 16 godina. Ona je u finalu bila bolja od Dunje Marić iz Novog Sada. Anja, koja igra za Tenisku akademiju Živković, već je ranije ove godine postala šampionka regiona, a takođe je i vicešampionka Srbije.

U finalu YASON CUP-a Anja je bila bolja od Dunje Marić rezultatom 2:1, po setovima 6/3, 6/7, 7/5. Na taj način stigla je do šampionske titule. Teniserka niške akademije Anja Stanković je ovom pobedom sve bliža poziciji broj 100 međunarodne „Tennis Europe“ rang liste.

„Jak turnir, učestovalo je desetak zemalja, finale je bilo neizvesno i nakon tročasovne borbe sam uspela da trijumfujem. U sjajnom sam ritmu, postigla zapažene rezultate na državnim turnirima i ovo je prvi u nizu međunarodnih turnira koje ću igrati, zadovoljna sam kako se sve odvija“, istakla je Anja Stanković nakon ceremonije dodele pehara.

Inače, ovaj turnir se igrao na terenima teniske akademije u Novom Sadu je tokom prošle nedelje. Radi se o međunarodnom turniru iz serije TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR. Stankovićeva je pre toga postala prvakinja regiona. Takođe je i vicešampionka Srbije u kategoriji do 16 godina.

U subotu 24. aprila na terenima TAŽ-a počinje kvalifikacioni deo juniorskog turnira NIŠ OPEN 2021 iz serije ITF. Glavni deo turnira je na programu od 26. aprila do 1. maja i očekuje se učešće juniora i juniorki iz 27 zemalja. Turnir će se odvijati uz sve zdravstvene mere i preporuke, a u skladu sa dobro poznatom situacijom, navode organizatori.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lp
Za 1 minut

Golden

Lp
Gorillaz
Za 5 minuta

Silent Running Ft Adeleye Omotayo

Gorillaz
Michael Buble
Za 8 minuta

Higher

Michael Buble
Shawn Mendes & Camila Cabello
Za 11 minut

Senorita

Shawn Mendes & Camila Cabello
Specials
Za 15 minuta

Ghost Town

Specials

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend