Sport

Mladi niški tekvondisti osvojili osam medalja

Foto: KBS Naisus
Mladi tekvondisti Kluba borilačkih sportova "Naisus" osvojili su osam medalja na Otvorenom prvenstvu Zrenjanina. Njihovi najmlađi takmičari, koji imaju od 8 do 9 godina, osvojili su prvo mesto u ekipnom plasmanu.

Bilans ovog kluba na kraju takmičenja bio je pet zlatnih, jedna srebrna i dve bronzane medalje. Pored pionira od 8 do 9 godina, koji su osvolili prvo mesto, pioniri od 6 do 7 godina plasirali su se na treće mesto. Zlatne medalje osvojili su Andrej Stanković, Tašana Petrović, Teodor Mitić, Una Mitić i Lena Veljković. Srebrom se okitio Uroš Đurđević, dok su bronzane medalje osvojili Jana Đurđević i Nikola Jocić. Vasilije Mitić osvojio je peto mesto.

Andrej Stanković, kao najmlađi takmičar, okitio se zlatnom medaljom na svom debitanstkom nastupu, rekao je trener kluba Milan Anđelković. Prvo mesto u formama klubu su donele Lena Veljković i Tašana Petrović, koje su pokazale dominantnost u A klasi, dodaje trener. On je naveo da pojedini takmičari, nažalost, nisu učestvovali zbog straha roditelja od zaražavanja koronavirusom. Još jedan razlog je kašnjenje finansija od strane grada, kaže Anđelković.

U zavisnosti od situacije, postoji mogućnost učešća KBS Naisus-a na Ligi Grada Niša u tehničkim disciplinama. Još uvek je neizvesna sama organizacija pa se čeka zvaničan poziv za istu, kažu iz kluba. Uveliko je u toku priprema ekipe za Prvenstvo Srbije za kadete u borbama, a takođe i u formama.

Na ovom takmičenju, ekipu su činili najmlađi takmičari. Takmičenje se održalo kako u borbama, tako i u formama. Sportska hala “Kristalna dvorana” okupila je preko 500 takmičara iz 43 ekipe i 7 zemalja, a takmičenje je moralo da se održi bez prisustva publike.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 59 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend