Sport

Mladi Nišlija Nikola Jović osvojio Teniski kup Srbije

Foto: TAŽ
Mladi Nišlija Nikola Jović osvojio je Teniski kup Srbije u konkurenciji do 16 godina. On je u finalu savladao Milana Cvetkovića iz Kruševca rezultatom 6:2, 7:6.

Mladi Nikola, inače igrač niškog TAŽ-a, poneo je titulu šampiona kada je u finalu protivnika savladao sa 2:0 u setovima. Turnir se igrao u Nišu na terenima Teniske akademije Živković u organizaciji Teniskog saveza Srbije. A na dva državna prvenstva u tenisu koja su se igrala prethodne nedelje uspešne su bile i teniserke niške akademije tenisa.

Teniserka Nadja Mladenović stigla je do titule vicešampionke Srbije na prvenstvu do 12 godina. Vicešampionka Srbije je postala i Anja Stanković. Anja je tako za mesec dana stigla do četiri medalje: šampionka regiona do 16 i do 18 godina, treće mesto na prvenstvu Srbije do 16 godina i vicešampionka Srbije do 18 godina.

Kako su naveli iz ove akademije, TAŽ ovim rezultatima nastavlja da ostvaruje visok plasman na državnim turnirima. Tokom protekle nedelje zapažene rezultate su postigli i najmlađi teniseri i teniserke Teniske akademije Živković. Danica Todorović je bila druga na turniru u Beogradu u konkurenciji teniserki do 10 godina. Pavle Pavlović je bio drugi na turniru u Nišu za tenisere do 8 godina, dok je Lazar Đokić osvojio titulu na turniru u Nišu u konkurenciji dečaka do 9 godina. Na turniru u Nišu za dečake do 10 godina prvi je bio Vladimir Stamenković, a treći Milutin Marić. 

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 55 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 52 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend