Sport

Na humanitarnom teniskom turniru za lečenje Marine Đorđević sakupljeno 70.000 dinara

Foto: Klub tenisjkih rekreativaca
Jednomesečni "Majski ekipni teniski turnir" humanitarnog karaktera završen je minulog vikenda, a teniseri velikog srca ovoga puta su igrali za devetnaestogodišnju Marinu Đorđević koja boluje od leukemije. Na turniru je sakupljeno 70.000 dinara.

Majski teniski turnir humanitarnog karaktera okupio je deset ekipa koje je činilo šezdeset iskusnih rekreativaca, a takmičenja su održavana tokom vikenda na Tenijskim terenima „Kostić“ na Čairu.

„Turnir je protekao u dobroj zabavi, sportskom duhu, fer pleju i što je najvažnije još jednom smo pokazali da postoje ljudi dobrog i velikog srca“, kažu organizatori i dodaju da je u okviru turnira sakupljeno 70. 000 dinara za lečenje naše mlade sugrađanke.

Tutulu najboljih ponela je ekipa „Pamaxa“ u sastavu: Vladimir Spasić, Miladin Pavlović, Vladimir Ranđelović, Đorđe Kulić i Saša Stojanović koji su u finalu pobedili ekipu „Moderna“  u sastavu: Zoran Momčilov, Saša Ristić, Dimitrije Đokić i Milan Petrović.

Ekipa „Moderna“  zauzela je drugo mesto na turniru, ali je njihov igrač Dimitrije Đokić poneo titulu najboljeg igrača na turniru. Dok je treće mesto pripalo je ekipi „Lavovi“ sastava: Janko Gocić, Marjan Stančić, Aleksandar Jurela, Nenad Milutinović i Dejan Stamenković.

Turnir je organizovan drugu godinu za redom, a prošlogodišnji turnir se igrao za mališane koji leže na Dečjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra.

Podsetimo, Marina Đorđević boluje od akutne limfoblastne leukemije i primorana je da pomoć potraži u inostranstvu radi presađivanja koštane srži. Sredstva je neophodno sakupiti što pre a nedostaje još mnogo novca.

Oni koji žele da pomognu mogu poslati SMS sadržine 1220 na 3030 iz Srbije ili 1220 na 455 iz Švajcarske ili uplatiti novac na dinarki 160 6000001292667-11, kao i na devizni račun 160600000129293289.

U humanitarnim akcijama za Marinu učestvovali su i učenici niških škola, studenti raznih niških fakulteta, a novac je prikupljan i na koncertima i književnim večerima organizovanim u Nišu prethodnih meseci.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Dire Straits
Za 2 minuta

Six Blade Knife

Dire Straits
Hall & Oates
Za 6 minuta

Family Man

Hall & Oates
Peter, Born And John
Za 10 minuta

Young Folks

Peter, Born And John
Smiths
Za 14 minuta

How Soon Is Now

Smiths
Monkees
Za 18 minuta

Steppin' Stone

Monkees

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend