Sport

Nadmetanje mladih golmana u čast Dragana Pantelića Pante

Neformalna grupa" Keepers Daily" organizuje prvi međunarodni golmanski turnir “Dragan Pantelić Panta” na stadionu OFK “Sinđelić". Turnir počinje u subotu 27. i traje do ponedeljka 29. avgusta.

Organizatori ističu da je turnir “Dragan Pantelić Panta”, nastao u želji da sačuvaju ime proslavljene legende jugoslovenskog fudbala koji je kako kažu učinio mnogo ne samo za Niš, već i za golmane širom Srbije, ali isto take pruže priliku golmanima regiona da pokažu svoj kvalitet.

“Nažalost, uslovi u klubovima su uglavnom teški, te talenti lako gube veru u sebe. Ovaj turnir će golmanima dati šansu ne samo da osvoje nagrade,već i da budu viđeni od strane trenera nekih od najvećih klubova. Golmanski turnir “Dragan Pantelić Panta” pokazaće regionu da u Nišu ima talentovanih golmana”, ističe organizator Dušan Stoiljković.

Kada je reč o rasporedu utakmica organizatori preciziraju: “Budući da se istovremeno održava i međunarodni ekipni turnir, golmanski događaj prati kategorije prema ovom turniru i biće održane u popodnevnim časovima: 27.08. – 2013. i 2014. godište,  (13-15 godina), 28.08. – 2012 i 2015. godište i  29.08. – 2010 i 2011. godište, omladinci (U-18)  i seniori (18+)”.

Organizatori još dodaju  će sa golmanima na turniru raditi treneri sa UEFA licencom.

Prijave za turnir vrše se putem Instagram stranice Keepers Daily kao i putem mejla: keepersdaily@gmail.com. Cena kotizacije iznosi 2.000 dinara, a najbolje očekuju prehari i nagrade.

Podsetimo, Dragan Pantelić preminuo je  oktobra prošle godine od posledica izazvanih korona virusom. Bio je reprezentativac Jugoslavije, dugogodišnji golman i rukovodilac Radničkog.

Ljubitelji ovog sporta i danas pamte momenat kojim se upisao u istoriju niškog fubala, kada je na prvenstvenoj utakmici u Nišu sa Veležom (1:0), tada jednom od najboljih golmana Enveru Mariću dao gol degažirajući loptu iz šesnaesterca.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend