Sport

Najboljim mladim sportistima iz Niša uručene stipendije

Pedeset dvoje mladih sportista iz Niša koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima u Srbiji i regionu, dobilo je sportske stipendije od Grada. Mesečna stipendija iznosi 6.800 dinara.

“Podelili smo 52 stipendije našim najistaknutijim sportistima. To govori u prilog činjenici da naši sportisti vredno rade iako je kovid odložio mnoga takmičenja”, kazao je Aleksandar Stojičić, gradski većnik zadužen za oblast sporta.

Prema njegovim rečima važno je ulagati u sport. “Kao sportista mogu da kažem da sam ponosan na ove mlade ljude koji su postigli zavidne rezultate”, kazao je Stojičić i dodao da je sporsta stipendija još jedan od načina da se zdrav život približi mladim ljudima.

“Stipendija mi puno znači, pre svega na finansijkom polju, jer će pokriti troškove takmičenja i sportih kampova”, kaže Jovan Jovanović iz Tekvondo kluba “Ares”. Ovaj mladi sportista nam je poverio da naporno trenira jer mu je cilj da jednog dana predstavlja Srbiju na Olimpijadi.

Katarina Đorđević, takmičarka karate kluba “Niš” kaže da će novac od stipendije uložiti u dalje usavršavanje i napredovanje u ovom sportu.  Mladima poručuje da se bave sportom, jer je ono važno za zdravlje, ali isto tako za dobrobit čitavog organizma.

Stipendija se isplaćuje u 9 mesečnih rata od kojih je svaka 6.800 dinara. Prva uplata će  na račun sportista leći će kroz par dana.

Niški sportisti su pored stipendije dobili i besplatno korišćenje zatvorenog bazena i klizališta u Sporskom centru “Čair”

Podsetimo postupak priznavanja prava na sportsku stipendiju propisan je Odlukom o ostvarivanju potreba i interesa građana u oblasti sporta u Gradu Nišu.

Postupak sprovodi Komisija za ocenu programa u oblasti sporta kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta imenovana od strane gradonačelnice Grada Niša iz reda istaknutih sportskih radnika.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za -0 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 53 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 49 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend