Sport

Nemanja Tadić osvojio peto mesto na Evropskom prvenstvu u para atletici

foto: privatna arhiva
Nemanja Tadić ne prestaje da osvaja medalje širom sveta i to iz različitih disciplina. Iako je, sada već proslavljen niški plivač sa invaliditetom, uspehe ređao iz bazena, od 2018. godine se bavi atletikom, a ovog puta je učestvovao na takmičenju u para atletici u Poljskoj gde je osvojio peto mesto. 

Jedan od najvećih sportskih događaja koji se održava pre sportskih igara u Tokiju je juna meseca u Poljskoj. Radi se o Evropskom prvenstvu u atletici, a na njemu se okupilo oko 700 sportista iz 43 zemalja. Prvenstvo se održava u gradu Bidgošč, a ove godine Niš je imao svog predstavnika. 

foto: privatna arhiva

“Rec je o Evropskom prvenstvu u para atletici. Nastupao sam u disciplini skok u vis i završio sam kao peti, s obzirom na to da sam imao puno obaveza oko posla kojim se bavim,ovo je za mene dobar rezultat i imam razloga da budem zadovoljan plasmanom i ličnim rekordom koji iznosi 155cm. Veliku zahvalnost dugujem treneru Vladi Živkoviću sa kojim sam radio prethodnih 6 meseci i Paraolimpijskom komitetu Srbije jer su verovali u mene. Ovo je trenutno i više od maksimuma i dobra osnova za dalji rad”, kazao je za City Smart radio Nemanja Tadić.

I za njegovog trenera Vladimir Živković je ovo veliki uspeh.

“Neočekivano peto mesto sa novim ličnim rekordom od 1,55cm. Rad od nepunih 6 meseci urodio je plodom. Hvala Paraolimpijskom komitetu Srbije i selektoru Jovanu Đukiću, što su verovali u naš rad”, saopštio je na svom Fejsbuk profilu Vladimir Živković.

Inače, ovaj grad je osmi po veličini u zemlji i glavni grad Vojvodstva kujavsko-pomorskog. Osnovan je u 13 veku i danas ima nešto više od 350 000 stanovnika.

Prvenstvo u para atletici turniri 2021. godine se održava na stadionu Zdzislaw Krzyszkowiak, koji je dobio ime po jednom od najvećih atletskih atletičara u istoriji zemlje. Krzyszkowiak je na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. osvojio zlatnu medalju u disciplini 3.000 m  Stadion ima dugu tradiciju nacionalnih i međunarodnih atletskih i para atletskih događaja.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Hillbilly Moon Explosion Featuring Mark Sparky
Za 1 minut

Queen of Hearts

Hillbilly Moon Explosion Featuring Mark Sparky
Men I Trust
Za 5 minuta

Tailwhip

Men I Trust
Florence And The Machine
Za 8 minuta

Hunger

Florence And The Machine
Jennifer Rush
Za 12 minuta

The Power of Love

Jennifer Rush
Randy Crawford
Za 17 minuta

Holding Back the Years

Randy Crawford

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend