Sport

Niš dobija “fudbalsku lepoticu”, u martu počinje izgradnja stadiona

Foto: A. Trajković/Vikipedija
Radovi na izgradnji velelepnog stadiona počeće marta meseca, najavio je predsednik Srbije, Aleksanar Vučić, prilikom trodnevne posete Nišu. Prema njegovim rečima, stadion će moći da primi 20.000 gledalaca i biće izgrađen po UEFA 4 standardima.

“Biće velelepan stadion sa 20.000 gledalaca, po UEFA 4 standardima. Biće to fudbalska lepotica na kojoj će moći da se igraju najveće i najvažnije evropske utakmice”, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima cene kvadrature u prečniku od kilometar ili dva u okoloni “Čaira” će znatno porasti, te će izgradnja novog stadiona doprineti ne samo razvoju sporta već i ekonomije u gradu.

Kako je kazao dan kasnije prilikom posete kasarni “Mija Stanimirović”, odgovarajući na pitanja novinara biće to skupa investicija i koštaće oumeđu 60 i 70 miliona evra, ali će Niš imati stadion akakav zaslužuje.

Za sada nije poznato kakav je projekat novog stadiona, da li će se rušiti ili dograđivati ni koliko će trajati radovi. Predsednik je rekao da će to biti mesto gde će moći da se povedu i deca, da se ne kisne i da se provede jedan lep dan.

Podsetimo, selektor Fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi nedavno je govorio da je njegov san da Niš dobije stadion na kome bi jednog dana zaigrala čak i sama reprezentacija.

Inače stadion “Čair” je godinama unazad polufunkcionalan, jer skoro deceniju u njega nije ulagano. Zapadna tribina urušila  se još 2012. godine nakon poslednje rekonstrukcije koja je rađena u vreme dok je gradom i državom upravljala koalicija DS-SPS-URS, ali do dana današnjeg nije obnovljena.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 55 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 52 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend