Sport

Niš domaćin ženskog košarkaškog kupa „Milan Ciga Vasojević“

Foto: Fejsbuk stranica Dragana Sotirovski
Niš će biti domaćin završnice kupa "Milan Ciga Vasojević" koji će se održati 11. i 12 marta u hali "Čair." Za pehar će se boriti najbolji ženski timovi, a žrebom je određeno da prvi polufinalni par čine ekipe Kraljeva i Crvene zvezde, dok će drugog finalistu odrediti susret Art Basketa i Vojvodine 021.

Iako niška košarka neće imati svog predstavnika ni u ovom takmičenju, dvoarana“Čair“ će ugostiti četiri najbolja ženska tima. Žrebom je odlučeno je da prvi finalni par čine ekipe „Kraljeva“ i „Crvene zvezde“ i to u petak od 16 sati, dok će se „Art Basket“ i Vojvodina 021″ sastati istog dana od 18:30 sati. Veliko finale zakazano je za subotu, 12. marta, od 18:30 sati.

Prvi put žreb za nacionalni kup organizovan je van Beograda. Zahvalna sam KSS što je žrebanje za finalni turnir obavljeno u Nišu koji je i domaćin takmičenja koje nosi ime po proslavljenom treneru Milanu Cigi Vasojević“, rekla je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Ona je na izvlačenju žreba istakla od koliko značaja za naš Grad je organizovanje dva važna nacionalna kupa, misleći pritom na nedavno završeni Kup Radivoja Koraća i podelila sa prisutnima  jednu biografsku crticu – naime gradonačelnica se i sama bavila ovim sportom kao srednjoškolka.

„Posebno se radujem još jednom velikom košarkaškom spektaklu i što su sada žene u pitanju. Nekada sam, kao srednjoškolka igrala košarku i otišla sam na studije u Beograd ne da bih studirala, već da bih igrala košarku. Kasnije sam se, ipak, više posvetila fakultetu“, kazala je Sotiorvski.

Dodala je da je naš grad položio težak ispit i pokazao se kao dobar domaćin u organizaciji prethodnog kupa, a takav slučaj će biti i sa ovim.

Kup „Milan Ciga Vasojević“ je zvanični naziv nacionalnog košarkaškog kupa Srbije za žene. Ime je dobio u čast Milana Cige Vasojevića, koji je kao trener i direktor predvodio reprezentaciju Jugoslavije za vreme najvećih uspeha ženske košarke, a koji je preminuo 24. decembra 1996. godine.

Podsetimo, trofej kupa Radivoja Koraća osvojila je „Crvena zvezda“, a prihode od organizacije turnira Grad je odlučio da uloži u razvoj ovog sporta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lyrics Born
On Air!

I Like it, I Love it

Lyrics Born
Edwin Starr
Za 2 minuta

Get Up Whirlpool

Edwin Starr
Frazey Ford
Za 6 minuta

September Fields

Frazey Ford
Isaac Hayes
Za 9 minuta

Moonlight Lovin' (Menage a Trois)

Isaac Hayes
Florence And The Machine
Za 13 minuta

Rabbit Heart (Raise it Up)

Florence And The Machine

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend