Sport

Niška Banja domaćin Evropskog prvenstva u paraglajdingu

Foto: Pixabay
Evropsko prvenstvo u paraglajdingu održaće se od 25. jula do 6. avgusta u Niškoj Banji (Koritnik) i Sićevu (poletište Višegrad, iznad sela Oreovac). Svečano otvaranje prvenstva zakazano je za ponedeljak 25. jul od 20 časova na Amfitetaru na keju, a prethodiće mu defile takmičara glavnim niškim ulicama.

Evropsko prvenstvo realizovaće se sa poletišta u Niškoj banji (Koritnik) i iz Sićeva (poletište Višegrad, iznad sela Oreovac), sa takmičarskim zadacima od 80 do 120 kilometara u pravcima: Pirot – Dimitrovgrad, Knjaževac – Zaječar, Leskovac – Vranje, gde su i potencijalni ciljevi.

„Takmičarska disciplina je prelet i cilj je da se paraglajderom bez motora, za što kraće vreme prelete 80 do 120 km. Takmičarski let traje 3 do 5 sati, na visini od 800 do 2500 metara. Izbor pravca letenja i mesta sletanja biće definisani svakog dana u zavisnosti od meteo uslova“, navode organizatori.

Svečano otvaranje Evropskog prvenstva održaće se u ponedeljak, 25. jula na Amfiteatru kod Oficirskog doma od 20 časova, kada posetioce očekuje prozivka svih pilota i otvaranje od strane delegata Svetske vazduhoplovne federacije FAI, a nakon toga koncert grupe Girls, Boys and Toys.

Otvaranju prethodi defile pilota, svih učesnika takmičenja, od 19.30 časova, koji će proći glavnim niškim ulicama, od Narodnog pozorišta, kroz Nikole Pašića, Kazandžijsko sokače, Obrenovićevu ulicu sve do Oficirskog doma. Na  takmičenju učestvuje 150 najboljih pilota, a takmičenje će nadgledati delegati iz međunarodne vazduhoplovne organizacije – FAI, međunarodni žiri i sudije.

16. FAI Evropsko prvenstvo u paraglajdingu ogranizuju Vazduhoplovni savez Srbije i Paraglajding klub Grunf iz Niša, uz saglasnost Ministarstva omladine i sporta, a uz podršku Grada Niša, gradskih opština i Turističke organizacije Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Madonna
Za 0 minuta

Tic Tac Toe

Madonna
Loona
Za 3 minuta

Hijego De Luna

Loona
Maceo Parker
Za 7 minuta

My Baby Loves You

Maceo Parker
John Travolta & Olivia Newton John
Za 10 minuta

You're the One That I Want

John Travolta & Olivia Newton John
Pharrell Williams
Za 13 minuta

Happy

Pharrell Williams

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend