Sport

Niški plivači osvojili 13 medalja na plivačkom mitingu

Foto: P.K. 2Sveti Nikola"
U vikendu za nama niški plivači iz kluba "Sveti Nikola" osvojili su 13 medalja iz različitih disciplina na međunarodnom takmičenju održanom u Beogradu.

Međunarodni plivački miting “Sve prolazi, Zvezda traje” održan je u subotu na beogradskom bazenu “25. maj”, kojim se ove godine obeležio 76. rođendan kluba crveno-belih. Niški plivači su se vratili sa 13 medalja, sa takmičenja na kome je učestvovalo 46 klubova.

“U izuzetno jakoj konkurenciji od 784 plivača iz 46 klubova učestvovalo je 19 plivača našeg kluba i ostvarili su zapažene rezultate! Laković Aleksandar osvojio je 4 bronzane medalje u kategoriji plivača 13-14 godina! Aleksandar je medalje osvojio u disciplinama 100m delfin, 100m leđno, 200m mešovito i 200m slobodno”, ponosno ističu iz  plivačkog kluba “Sveti Nikol”.

Zlatnu medalju u kategoriji plivača od 13-14 godina dobio je Vuk Nikolić.

“Nikolić Vuk zablistao je u disciplini 100m leđnim stilom i sa vremenom 1:11.20 ostvario lični rekord i osvojio zlatnu medalju u kategoriji plivača 13-14 godina”.

Mitić Slaviša je, prema rečima iz kluba, opravdao epitet izuzetno talentovanog plivača, a Petrović Vasilije ima novi lični rekord u prsnom plivanju.

“Osvojio je 3 zlatne medalje u disciplinama 50m slobodno, 50m delfin i 50m leđno! Petrović Vasilije osvojio je 3. mesto u disciplini 50m prsno sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 46.24. Mitić Slaviša i Jelić Kosta proglašeni su za najuspešnije plivače u svojoj kategoriji”, ističu treneri.

Najmlađi predstavnik PK Sveti Nikola Kosta Jelić osvojio je 4 zlatne medalje u disciplinama 50m slobodno, 50m prsno, 50m leđno i 50m delfin.

“Kosta je ubedljivim trijumfima u svim disciplinama pokazao da je jedan od najtalentovanijih mladih plivača u državi”, kažu.

Slaviša Mitić i Kosta Jelić su proglašeni za najuspešnije plivače u svojoj kategoriji.

Iz Plivačkog kluba Sveti Nikola čestitaju plivačima na osvojenim medaljama i ostvarenim rezultatima.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Everything But the Girl
Za 2 minuta

Missing

Everything But the Girl
Lykke Li
Za 5 minuta

Get Some

Lykke Li
Jace Everett
Za 9 minuta

Bad Things

Jace Everett
Wizthemc
Za 12 minuta

World Is Fucked

Wizthemc
Harry Connick Jr.
Za 14 minuta

(I Like it When You) Smile

Harry Connick Jr.

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend