Sport

Niški tekvondisti Asteriksa osvojili sedam medalja

Foto: TK Asteriks
Niški tekvondisti iz kluba Asteriks osvojili su sedam medalja na državnom prvenstvu u tekvondou koje je prethodnog vikenda održano u Beogradu. Niški klub je nastupio sa devet takmičara u borbama, a u Niš su doneli tri zlata, jedno srebro i tri bronze. Ovaj broj medalja klubu je doneo i drugo mesto u ekipnom plasmanu, kao i treće mesto u ženskoj konkurenciji.

Klub je dobio dve državne prvakinje. Milica Mladenović i Maša Nešić osvojile su zlatne medalje u ženskoj konkurenciji. Mladenovićeva je to učinila u kategoriji do 29 kg, dok je Nešićeva bila najbolja u kategoriji do 37kg. Matija Tončić bio je najbolji u borbi do 57kg. Tina Ninić osvojila je drugo mesto, dok su bronze osvojili Strahinja Marković, Matija Davidović i Milan Kostić.

Iz ovog kluba veoma su zadovoljni postignutim rezultatima. Trener Vladan Nikodijević kaže da je sezona za ovaj klub tek krenula, ali da očekuju da bude uspešnija od prethodne.

„Posle sjajne 2020. godine nastavljamo u istom ritmu. Dolazimo u Niš kao viceprvaci drzave u uzrastu kadeta. Cela ekipa je bila sjajna, posebno troje prvaka koji su napravili veliki korak ka plasmanu na prvenstvo sveta ove godine. Klinci znaju da se rad i upornost isplate uvek, tako je bili i ovog puta“, kazao je Nikodijević povodom ovog uspeha.

Maša Nešić najavljuje da je nakon medalje na ovom takmičenju sledeći cilj osvajanje medalja na Evropskom i Svetsko prvenstu.

Medalje su na ovom takmičenju osvojili i tekvondisti kluba Naissus. Oni su se, međutim, takmičili samo u formama, a Jelena Stevanović iz ovog kluba je dvostruka prvakinja države.

Takmičenje je održano kako u borbama za kadete (12-14 godina), tako i u formama, ali za sve uzrasne konkurencije. Prvenstvo je održano u sportskoj hali „Ranko Žeravica“ u Beogradu bez prisustva publike. Učestovalo je preko 450 takmičara iz 53 kluba.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

John Mellencamp
Za 1 minut

Like a Rolling Stone

John Mellencamp
Tina Turner
Za 6 minuta

Disco Inferno

Tina Turner
Mando Diao
Za 10 minuta

Watch Me Now

Mando Diao
Soup Dragon
Za 13 minuta

Mother Universe

Soup Dragon
Elvis
Za 17 minuta

Rubberneckin

Elvis

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend