Sport

Niškim streličarima medalje na prvenstvu u Temerinu

Niški streličari iz Streličarskog kluba Niš su na prvenstvu u Temerinu osvojili tri medelje, a streličar Naissusa postao je državni prvak kod starijih pionira. Na ovom Državnom prvenstvu za mlađe kategorije učestvovalo je 96 streličara iz 20 klubova.

Kada je reč o streličarima SK Niš, Aleksa Kostić bio je najbolji u konkurenciji Olimpijski luk mlađi pioniri. U konkurenciji kadetkinja Danica Nikolić je osvojila zlato, dok je Mihajlo Stefanović osvojio srebro u konkurenciji juniora. A Darko Stamenković iz SK Naissus 2003 postao je prvak u kategoriji starijih pionira.

Aleksa Kostić bio je bolji od Miloradovića i Labudovića iz kluba Oko Sokolovo i tako osvojio zlato. Iz njegovog kluba su naveli da on postiže jako dobre rezultate za svoj uzrast. Danica Nikolić je u kvalifikacijama bila treća, ali je na kraju ubedljivo trijumfovala u meču za zlato. Ona je savladala Lanu Najdanović iz SK Pančevo, a na trećem mestu bila je Sofija Stojanović iz SK Dif.

Mihajlo Stefanović takmičio se u kategoriji juniora, Olimpijski luk. On je i u kvalifikacijama i u finalnom meču zauzeo drugo mesto. U finalu je poražen od Davida Rackovića iz SK Velos tako da je osvojio srebrnu medalju. Dejan Stojanović bio je četvrti, a Petra Todorović deveta u svojoj konkurenciji.

Darko Stamenković iz SK Naissus osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji starijih pionira. Gađalo se sa distance od 18 metara u metu od 60 centimetara. Darko je u svojoj konkurenciji bio ubedljivo najbolji ispred takmičara iz Temerina i Kragujevca i time nastavio niz osvajanja medalja u svojim kategorijama. On je inače učenik sedmog razreda OŠ Duško Radović. Postiže zapažene rezultate i na takmičenjima iz matematike i informatike.

A sledećeg vikenda će se u Subotici održati Državno prvenstvo za seniore. I na tom takmičenju će streličari iz Niša biti u konkurenciji za najviši plasman.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 17 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 14 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 6 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend