Sport

Nišlija osvojio srebro na međunarodnom takmičenju u streličarstvu

Foto: SK Niš
Na međunarodnom takmičenju u streličartvu, "Afrodita Kup" održanom na Kipru, reprezentacija naše zemlje osvojila je četiri pojedinačne i jednu ekipnu medalju. Boje Srbije branio je i Nišlija Mihajlo Stefanović koji je osvojio srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji.

“Mihajlo je posle trećeg mesta u kvalifikacijama, kroz eliminacije došao do borbe za zlatnu medalju gde ga je čekao takmičar iz Poljske. U meču koji je bio neizvestan do poslednje strele, takmičar iz Poljske je odneo pobedu pa se Mihajlo okitio srebrnim odličjem”, kažu u  streličarskom klubu “Niš”.

Od ostalih osvajača iz srpskog tima, Stefan Žikić  je osvojio srebro  u konkurenciji seniora, kompaund lukom. Dok su Jovica Velimirović i Milica Petronijević osvojili bronzu.

Velimirović se takmičio u kategoriji seniora koriteći se olimpijskim lukom, dok je Petronijevićeva do medalje u konkurenciji juniorki došla kompaund lukom.

Na takmičenju održanom u Kupru je pored zemlje domaćina učestvovalo još osam zemalja. Oko stotinu takmičara iz različitih krajeva sveta uzelo je učešće  u seniorskim, juniorskim, i kadetskim konkurencijama.

Takođe, kompaund ekipa je zauzela drugo mesto u finalnom plasmanu. Tim koji je branio boje naše zemlje predvodio je niški trener Miljko Čolović.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 2 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 55 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend