Sport

Obradović razrešen sa funkcije selektora rukometašica Srbije

Foto: printscreen
Ljubomir Obradović više nije selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, saopštio je Rukometni savez Srbije. Kako su naveli u svom saopštenju, upravni odbor RSS jednoglasno ga je razrešio dužnosti.

Rukometni savez je, pored selektora, razrešio dužnosti i trenere i sve članove stručnih štabova ženskih reprezentativnih selekcija. Sa selektorom ženske seniorske reprezentacije Ljubomirom Obradovićem postignut je dogovor o sporazumnom raskidu saradnje, navode oni.

„O novim rešenjima za mesto selektora, odnosno, trenera reprezentativnih selekcija, Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije izjasniće se na narednoj sednici“, piše u saopštenju.

Predsednica RSS Milena Delić ranije je izjavila da nije bila na vreme upoznata sa lošim odnosom koji je vladao između Obradovića i rukometašica. Navela je da bi on bio ranije smenjen, pre neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

„Verovala sam u devojke bez obzira na čitavu situaciju. Verovala sam da zajedništvom, energijom i dobrom atmosferom mogu da se izdignu iznad svega. Mislila sam da će se izboriti, da će motiv biti dovoljno veliki da pobede bar jednu utakmicu“, kazala je tada Delićeva.

Podsetimo, naša reprezentacija nije uspela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju. Rukometašice Srbije su na turniru u Đeru izgubile od reprezentacija Rusije i Mađarske. Time su propustile priliku da prvi put od 1988. nastupaju na Olimpijskim igrama.

Smenjeni selektor Ljubomir Obradović nekadašnji je rukometaš. Predvodio je omladinsku reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 2000. godine. Reprezentacija je tada osvojila zlatnu medalju. Selektor Crne Gore bio je od 2014. do 2016. godine. Od 2017. predvodio je žensku reprezentaciju Srbije.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine igraće u Grupi 6 sa selekcijama Švedske, Islanda i Turske. Kvalifikacije počinju u oktobru, a Evropsko prvenstvo će se održati u Sloveniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Ana Popovic
Za 1 minut

Hold on

Ana Popovic
Pete Townsend
Za 5 minuta

Give Blood

Pete Townsend
Dire Straits
Za 9 minuta

Calling Elvis

Dire Straits
Josip Bocek
Za 13 minuta

Dinamit

Josip Bocek
Riblja Corba
Za 16 minuta

Rokenrol Za Kucni Savet

Riblja Corba

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend