Sport

Otkazano Evropsko prvenstvo u skijanju na Kopaoniku

Otkazano je Evropsko prvenstvo u skijanju, u ženskoj konkurenciji, zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Prvenstvo je trebalo da se održi u periodu od 22. do 26. februara na Kopaoniku.

,,Bio sam sve vreme sa ljudima iz Skijaškog saveza i video da je staza potpuno spremna. Hotelski kapaciteti takođe, ali morate shvatiti da je čitava zapadna Evropa zaključana. Skijaški centri su prazni i  ekipama nije lako da putuju i prelaze granice. Trku smo mogli otkazati i ranije, eventualno smanjiti troškove, ali okolnosti su bile takve da je na kraju i ova trka, kao i gotovo sve trke Evropa kupa i ostale trke ovoga ranga u svetu, otkazana.”- rekao je Žordi Pujol, koordiantor Evropa kupa za žene.

Milan Božić, generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije kazao je da je sve bilo spremno za početak takmičenja. ,, I organizaciono, i staza i sve drugo što je potrebno da se jedno ovakvo takmičenje održi.  Mnoge  ekipe su zbog straha od eventualnog karantina nakon povratka u svoje zemlje otkazivale učešće.  Ne sve, ali jedan deo najjačih skijaških nacija je morao da otkaže.”

Pujol se složio sa njim i objasnio da je veliki broj takmičara odustao. U jednom trenutku bilo je 110 prijavljenim, dok je samo dva dana kasnije taj broj pao na manje 50. ,,Nije ideja da imamo malo takmičara na stazi, da na trci ne budu sve najkvalitetnije nacije. Takođe timovi putuju kombijem, treneri su vozači i na njima je velika odgovornost. Još jedna otežavajuća okolnost je što je većina takmičarki jako mlada, imaju manje od 18 godina.

Matijaž Vrecl, Slovenac koji je kontrolor opreme FIS-a za Evropa kup izrazio je žaljenje zbog otkazivanja kupa. ,,Takmičenje zbog pandemije ove godine nije moglo da se održi na Kopaoniku. Ali mi Srbiju vidimo na mapi Evropa kupa i nadamo se da je ovo samo korak ka svetskom kupu.”

Podsetimo Univerzitetski klinički centar u Nišu trebalo je da bude zadužen za zbrinjavanje povrđenih i obolelih takmičara kupa. U te svrhe Vojni piloti Republike Srbije izvršili su probno sletanje ,,Airbus” helikopterom koji se koristi za medicinski transport pacijenata na helidromu UKC.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 40 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 37 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 33 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 29 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend