Sport

Piksi: Niš mora da ima najlepši stadion u zemlji na kome bi zaigrala i sama reprezentacija

Foto: fss.rs
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, izjavio je da sanja o tome da Niš dobije novi stadion na kome bi jednog dana zaigrala i reprezentacija.

“Ceo jug naš i Niš kao centar zaslužuje reprezentativan objekat koji će biti ponos svima nama i nešto što će kasnije generacije koristiti i uživati u njemu. Što ne bismo napravili, ako mi neko da razlog ja ću prihvatiti, samo je važna dobra volja, projekat i puno rada”, kazao je Piksi u Surdulici.

On je istakao da voli  Čair, gde je napravio prve korake u profesionalnoj karijeri, ali da Niš zaslužuje stadion na kome bi jednog dana zaigrala i sama reprezentacija. “Ja sanjam taj stadion i nadam da ću ga dočekati, a videćete i reprezentaciju na njemu“, kazao je Piksi.

Surduličani su iznendalili Piksija i na  poluvremenu superligaške utakmice između Radnika i Кolubare otkrili mural sa njegovim likom odmah pored murala posvećenog legendarnom argentinskog fudbaleru Dijegu Armandu Maradoni.

Podsetimo predsednik Skupštine Grada Niša, Boban Džunić je nedavno kazao novinarima da će njegov predlog za najviše gradsko priznanje – nagradu 11. januar biti upravo Dragan Stojković Piksi, za sav njegov doprinos kako gradu, tako i srpskom fudbalu.

Nedavno je i   Udruženje za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak” podnelo inicijativu da se gradski stadion, na kom svoje utakmice igra i Fudbalski klub Radnički ponese Piksijevo ime, što je i saopšteno prilikom njegove posete rodnom gradu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Chumbawamba
Za 3 minuta

Mouthful of Shit

Chumbawamba
B 52s
Za 7 minuta

Roam

B 52s
Jace Everett
Za 11 minut

Bad Things

Jace Everett
Zombies
Za 14 minuta

She's Not There

Zombies
Pavlov's Dog
Za 16 minuta

Julia

Pavlov's Dog

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend