Sport

Piksi: Niš mora da ima najlepši stadion u zemlji na kome bi zaigrala i sama reprezentacija

Foto: fss.rs
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, izjavio je da sanja o tome da Niš dobije novi stadion na kome bi jednog dana zaigrala i reprezentacija.

“Ceo jug naš i Niš kao centar zaslužuje reprezentativan objekat koji će biti ponos svima nama i nešto što će kasnije generacije koristiti i uživati u njemu. Što ne bismo napravili, ako mi neko da razlog ja ću prihvatiti, samo je važna dobra volja, projekat i puno rada”, kazao je Piksi u Surdulici.

On je istakao da voli  Čair, gde je napravio prve korake u profesionalnoj karijeri, ali da Niš zaslužuje stadion na kome bi jednog dana zaigrala i sama reprezentacija. “Ja sanjam taj stadion i nadam da ću ga dočekati, a videćete i reprezentaciju na njemu“, kazao je Piksi.

Surduličani su iznendalili Piksija i na  poluvremenu superligaške utakmice između Radnika i Кolubare otkrili mural sa njegovim likom odmah pored murala posvećenog legendarnom argentinskog fudbaleru Dijegu Armandu Maradoni.

Podsetimo predsednik Skupštine Grada Niša, Boban Džunić je nedavno kazao novinarima da će njegov predlog za najviše gradsko priznanje – nagradu 11. januar biti upravo Dragan Stojković Piksi, za sav njegov doprinos kako gradu, tako i srpskom fudbalu.

Nedavno je i   Udruženje za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak” podnelo inicijativu da se gradski stadion, na kom svoje utakmice igra i Fudbalski klub Radnički ponese Piksijevo ime, što je i saopšteno prilikom njegove posete rodnom gradu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 57 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 54 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 50 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 46 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend