Sport

Pokrenuta inicijativa da stadion na Čairu ponese Piksijevo ime

Foto: arhiva
Udruženje za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule "Sokak“ pokrenulo je inicijativu da stadion na Čairu ponese ime fudbalskog asa i aktuelnog selektora Fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija. Stojkovića, koji nije znao za ovu inicijativu, vest je najpre obradovala, a potom mu izmamila suze. Održao je emotivni govor i zahvalio Nišlijama, jer kako je istakao "to malo parče zemlje na Čairu" za njega ima veliku vrednost.

“Stadion “Čair” je za mene magičan, to je jedno posebno mesto. Taj stadio je od mene napravio čoveka. Ako inicijativa da stadion ponese moje ime bude sprovedena u delo, ja neću imati reči da se zahvalim, do ljubavi koju gajim prema klubu, gde je “kec u Nišu”, uvek aktuelan. I ljubavi prema  ovom gradu, koji je za mene najlepši na svetu i koji će uvek to ostati,” kazao je Dragan Stojković Piksi prilikom zvanične posete Nišu.

Predsednik Gradske opštine Palilula, Bratislav Vučković predložio je da i seoska fudbalska liga ponese ime žive legende srpskog fudbala.

Piksi je istakao da je ovaj kraj poznat kao rasadnik talenata, kojih ima u svim sportskim disciplinama. Dodaje da ako zaživi inijativa i oformi se fudbalska liga koja će okupljati decu i mlade, rado će je podržati.

Na pitanje novinara da prokomentariše poslednju utakmicu “Radničkog” koji je izborio ostanak u ligi kaže da se klub nosi u srcu i da iz njega nikada ne može da ispadne. “Radnički i da je ispao iz lige on ne bi mogao iz srca da ispadne,” kazao je Piksi i dodao da prati utakmice svog nekadašnjeg kluba.

Fudbalski as je ovom prilikom potpisao dresove i šalove koji će biti postavljeni na humanitarnu aukciju, a sav prihod će biti uplaćen za lečenje dece iz Niša.  Humanitarna aukcija će biti organizovana u okviru Palilulsle večeri, koja se tradicionalno organizuje kao deo gradske slave Svetih cara Konstantin i  carice Jelene.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 8 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 5 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 1 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend