Sport

Predškolci pokazali zavidno sportsko umeće na manifestaciji „Dečije igrarije“

Otvaranje manifestacije Foto: City Smart
Više od dvestotine mališana iz dvadesetšest niških vrtića pokazala su sportsko umeće na manifestaciji "Dečije igrarije" održanoj na stadionu Fudbalskog kluba "Radnički".

Na samom otvaranju manifestacije u kostimima su nastupili  mali plesači, dok su se u takmičarskom delu predškolci nadmetali u brojnim sportskim disciplinama poput bacanja obručeva i nadvlačenje konopca. Na manifestaciji je učestvovalo 260 mališana iz 26 vrtića JPU „Pčelice“.

„Jako se radujem što zajedno sa svojim drugarima mogu da pokažem ono za šta smo se pripremali deset dana“, kaže jedna od učesnica, šestogodišnja Sofija.

Sportska manifestacija u kojoj učestvuju predškolci imaju tradiciju dužu od dve decenije, a mališani pokazuju svoje sportsko umeće i veštine, ali i sve ono što su naučili tokom boravka u vrtiću.

„To su naši predškolci koji su se pripremali za ovaj dan sa svojim vaspitačima i stručnim saradnicima kako bi pokazali koliko su porasli i stasali za školu. Mi promovišemo sport i zdrav život kao i sve ono što je dobro za dečije odrastanje. Naša parola glasi „Rastemo zdravo“, kazala je Svetlana Mitić, direktorka JPU „Pčelica“.

Podsetimo, mališane Pčelice u četvrtak 2. juna od 10 sati  očekuje još jedna tradicionalna manifestacija „Plesom do snova i zdravlja“ koja je izazvala revolt roditelja jer se pada u radni dan i mnogi neće biti u mogućnosti da dobiju slobodan dan. Roditelji su pokrenuli i onlajn peticiju, ali nisu uspeli da promene mišljenje uprave „Pčelice.“

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kanda Kodza I Nebojsa
Za 2 minuta

Kafane I Rokenrol

Kanda Kodza I Nebojsa
Colbie Caillat
Za 5 minuta

Bubbly

Colbie Caillat
Simon & Garfunkel
Za 8 minuta

Mrs. Robinson

Simon & Garfunkel
Miley Cyrus
Za 12 minuta

Flowers

Miley Cyrus
Kovacs
Za 15 minuta

Love Parasite

Kovacs

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend