Sport

Radnički dobio novog sportskog direktora

Foto: FK Radnički
Ivan Ivović novi je sportski direktor Fudbalskog kluba Radnički iz Niša.

Ivan Ivović dve godine uspešno obavljao posao u Fudbalskom klubu Inđija. Pre toga je bio trener i direktor Voždovca, a u Bežaniji je bio trener i direktor omladinske škole. Najveći deo svoje igračke karijere proveo je u Čukaričkom.

Za Ivovića je, kako kaže, ovo izazov i iskorak u karijeri.

“Radnički je za mene veliki iskorak u karijeri. Dolazim u veliki klub i veliki grad, gde su uvek velika očekivanja. Spreman sam da svojom energijom i znanjem dam doprinos da zadovoljimo sve ljubitelje fudbala u Nišu. Razgovarao sam sa prvim čovekom kluba Ivicom Tončevom i brzo smo našli zajednički jezik.On želi evropski Radnički, a za mene je to najveći mogući izazov “, saopštio je Ivović.

Dodaje da su ambicije Radničkog visoke, pa će dati sve od sebe, a veruje da će isto učiniti stručni štab i rukovodstvo.

“Mogu samo da obećam da ćemo dati sve od sebe da Radnički brzo ode na nivo kojem stremi. Ja, stručni štab i rukovodstvo ćemo se potruditi da u što kraćem periodu napravimo još jači tim, koji će konkurisati za sam vrh srpskog fudbala. Naravno, trudićemo se i da zadovoljimo apetite zahtevnih navijača naše ekipe. Znam svoj posao i znam šta me čeka. Hrabar sam, spreman sam za ovaj izazov i moje ambicije su da Radnički bude ono što zaslužuje. Da bude stalno u vrhu i da konkuriše za plasman u evropska takmičenja”, odlučan je Ivović.

Ivović je izneo i plan rada do kraja sezone. Iako misli da sada ne može mnogo toga da se promeni, Ivović želi da fudbaleri budu spremniji u narednoj sezoni.

“Prilikom upoznavanja sa ekipom, kao i u razgovoru sa stručnim štabom, dobio sam informacije o svim detaljima oko prvog tima i znam šta treba da uradimo kako bi bili još jači. Sada nije pravi trenutak da komentarišem aktuelni sastav jer smo usred sezone. Trenutno ne može mnogo stvari da se promeni, ali može da se napravi podloga za leto i pripremni period za sledeću sezonu. Preostali mečevi u Superligi daće mi još jasniju sliku o tome šta treba da promenimo i kako treba da se postavimo u letnjem prelaznom roku, da bi tim izgledao onako kako svi želimo”, naveo je.

Sportski direktor biće i spona između uprave kluba i stručnog štaba.

“Moja funkcija biće izuzetno zahtevna i svakako će biti na udaru javnosti. Ali to je ono što i čini draž i što me vuče da se bavim ovim poslom. Ja ću nastojati da ta komunikacija između struke i uprave bude na zavidnom nivou i sa razumevanjem . Na kraju krajeva, uvek je prioritet rezultat i ako tu budemo uspešni sve će lakše funkcionisati”, zaključio je Ivović.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 2 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 59 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 55 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 51 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend