Sport

Radnički izborio opstanak u Superligi

Foto: Fejsbuk, Radnički Niš
U poslednjem kolu Superlige Srbije niški Radnički savladao je večeras na svom terenu ekipu OFK Bačke rezultatom 5:1.

Navijači Radničkog sada mogu da predahnu jer ekipa sa Čaira ipak ostaje u Superligi Srbije, nakon utakmice u kojoj su pobedili OFK Bačku i dosta sreće, jer su zavisili i od rezultata drugih mečeva.

Pomoćni trener Bačke Stevo Knežević je čestitao Radničkom na pobedi i ostanku u Superligi Srbije. On je kazao da su propstili neke šanse i pohvalio fudbalere Radničkog.

„Radnički je dao iz prva tri šuta tri gola, što ne umanjuje njihov uspeh i njihovu želju. To su momci sa ozbiljnim pojedinačnim kvalitetom i kvalitetno su vođeni. Vidi se da je to ekipa koja želi da igra fudbal i da igra napred. Mi nismo imali imperativ i nismo imali energiju  s kojom bi mogli da se suprotstavimo kvalitetnom protivnku koji je imao veliki imperativ i veliki ulog je bio što je oslonac u igri“, kazao je trener Bačke.

Šef stručnog štaba Radničkog Aleksandar Stanković se osvrnuo na početak kada je došao u klub i rekao da su svi zajedno napravili bolji ambijent.

„Ambijent koji smo napravili ne pravimo samo mi, pravimo svi zajedno. Tu mislim i na vas, na klub i na navijače i sve ljude „, kazao je trener Stanković.

Današnja pobeda je, kako kaže, pobeda pravednosti i dobre energije.

„Danas je pobedila pre svega energija i neka pravednost. Zato što su ovih osam kola ti momci bili jako posvećeni i predani radu. Bilo je tu dosta problema, i roster je bio mali i nedostatak napadača koji od početka nismo imali klasničnog. To su stve stvari koje smo prolazili iz dana u dan“

Istakao je da je, što se energije tiče, bilo jako dobro.

„I ovu utakmicu smo, i pored toga što smo zavisili od rezultata do poslednjeg minuta verovali do možemo da odradmo neke stvari kako treba, iako nije zavisilo sve od nas“, rekao je Stanković.

Poručio je da u fudbalu treba da pobedi onaj ko je bolji, a da Radnički više nikada ne bude u ovako neizvesnoj situaciji u kojoj se našao sada.

„Ovo je jako stresan period za sve nas i veliko iskustv za mene kao trener. Mislim da treba da izvučemo pouku iz svega onoga što nam se desilo u ovoj sezoni“, poručio je.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bruno Mars, Anderson Paak, Silk Sonic
Za 2 minuta

Leave the Door Open

Bruno Mars, Anderson Paak, Silk Sonic
Magic!
Za 5 minuta

Rude

Magic!
Ub40
Za 9 minuta

1 in 10

Ub40
Him
Za 13 minuta

Poison Girl

Him
Taj Mahal
Za 17 minuta

Don't Call Us

Taj Mahal

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend