Sport

Radnički prekinuo niz poraza remijem sa Javorom

Foto: FK Radnički
Fudbaleri Radničkog iz Niša prekinuli su seriju od četiri uzastopna poraza remijem sa ekipom Javora (0:0).

Debi novog trenera Radničkog Aleskandra Stankovića nije obeležen pobedom. Na stadionu „Čair“ ekipe Radničkog i Javora, u 32. kolu Superlige Srbije, podelile su bodove. Javor se pokazao kao tvrd rival Nišlijama, a prvu priliku gosti su stvorili u 16. minutu, kada je Luković, sa sedam, osam metara šutirao iznad prečke.

Od tog momenta, Radnički je izvršio veliki pritisak na gol Javora, izveo dva kornera i slobodan udarac. U 37. minutu Radnički je dobio penal. Šansu sa bele tačke imao je Đuričković, ali je, nažalost, loše šutirao i poslao loptu visoko iznad prečke.

Nastavak meča je obeležila rastrzana igra, sa puno prekida, uz obostranu nervozu. Igrači oba tima pokušavali su da stvore šanse uglavnom dugačkim pasovima.

Do kraja su i jedni i drugi pokušavali iz prekida, ali golova nije bilo.

„Pre svega želim da se zahvalim ekipi Javora na fer i korektnoj igri. Žao mi je što na debiju na klupi Radničkog nisam ostvario pobedu. Mislim da su važnost utakmice i pozicija na tabeli oba kluba uticali da večeras ne bude puno kvaliteta. Bilo je dinamično, videli smo i dosta agresije na obe strane. Oni su nam pravili probleme, baš tamo gde smo i apostrofirali pre meča. Bili su opasni u skoku, ali smo uspeli da ih nekako iskontrolišemo. Mi smo pokušali da igramo po zemlji, da punimo prostore i upravo se iz takve situacije izrodila akcija koja nam je donela penal, koji nažalost Đuričković nije pretvorio u gol. Ali to se u fudbalu dešava. Nismo uspeli danas, ostalo je još šest kola do kraja i borićemo se. Imamo puno problema u rosteru. Dosta igrača igra sa povredama, Filip Marković je ranije morao da napusti igru. Nećemo da se žalimo, nije ovo alibi i moramo što pre da se saberemo i da se vratimo na pobednički kolosek“, izjavio je nakon meča šef stručnog štaba Radničkog Aleksandar Stanković.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Negative
Za 4 minuta

Ti Me Ne Volis

Negative
Jimmy Somerville
Za 7 minuta

Comment Te Dire Adieu

Jimmy Somerville
London Boys
Za 11 minut

Requiem

London Boys
Jessie Ware
Za 14 minuta

Begin Again

Jessie Ware
Traffic Jam
Za 18 minuta

A Castle in the Sand

Traffic Jam

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend