Sport

Radnički protiv Bačke za opstanak

Foto: FK Radnički
Dugo je pozicija fudbalskog kluba Radničkog bila neizvesna, a u sredu će se definitivno videti kako stvari stoje s obzirom na to da je poslednje kolo Superlige Srbije. Radnički će dočekati OFK Bačku u 38. kolu, a duel poslednjeplasirane ekipe je najavio i šef stručnog štaba Aleksandar Stanković.

Sezona se privela kraju, a Nišlije imaju  šansu da ostanu u superligaškim krugovima. Nišlije u poslednjem kolu Superlige Srbije u sredu, 19. maja, dočekuju poslednjeplasiranu OFK Bačku. Još jedno kolo ostalo je do kraja ovogodišnjeg, najdužeg srpskog fudbalskog šampionata.

Sudbina Radničkog je neizvesna jer čak ni ako pobede, ne mora da znači da će ostati u ligi. Ukoliko Radnički  savlada Bačku, trebalo bi da ispadne Rad, Voždovac ili Novi Pazar da bi se ponadao opstanku u ligi. Trener Radničkog Aleksandar Stanković nije optimističan i ističe da više ne zavise sami od sebe.

„Jako teška utakmica za nas zbog mnogo razloga. Nažalost, došli smo u situaciju da ne zavisimo sami od sebe kada je u pitanju opstanak u ligi. Moramo da sačuvamo mirnoću i koncentraciju, da ne lutamo mislima prema drugim stadionima i nečemu na šta ne možemo da utičemo, da pobedimo Bačku i odradimo naš deo posla, a onda da prizivamo sreću i molimo se bogu da nam se poklopi makar jedan rezultat na utakmicama naših konkurenata. Jako mi je žao što smo u ovoj poziciji, a na to su uticale neke neverovatne okolnosti“, kazao je Stanković.

Ipak, naglašava da je za mesec dana otkako je sa svojim stručnim štabom preuzeo vođstvo Radničkog uspeo da stabilizuje tim ali to još uvek nije dovoljno.

„Na nekoliko naših poslednjih mečeva najbolji pojedinci bili su golmani protivničkih timova. Protiv Zlatibora smo u subotu propustili veliki broj stopostotnih šansi, a ponovo se osetilo to što u timu nemamo klasičnog napadača, koji bi te situacije svakako znao da realizuje. To je što je njihov golman Čupić odbranio je zaista neverovatno. Ja i moj stručni štab smo ovde tek nešto više od mesec dana. Uspeli smo u nekoj nameri da stabilizujemo tim, nemamo nijedan poraz, ali smo odigrali previše remija bez golova i sticajem raznih okolnosti smo sada u teškoj situaciji“, saopštio je.

Iako je, prema njegovim rečima neizvesno, ostaće pozitivni i borbeni do kraja.

„Nije lako, ali moramo da budemo pozitivni, da se borimo, da savladamo rivala koji će doći rasterećen i da odradimo naš zadatak. A da li će to biti dovoljno, ostaje da se vidi i da se nadamo“ – rekao je Stanković.

Radnički već po navici neće moći da nastupi u najjačem sastavu.

„Nemamo klasičnog centarfora, a sada su nam povređena i dvojica igrača koji mogu makar prinudno da igraju na toj poziciji. Marković je već dugo van stroja, a u Užicu se povredio Kasalica, pa neće moći da nam pomogne. Dobra stvar je što se vraća Gavrić, nakon što je odradio suspenziju zbog žutih kartona. Izvešćemo najjači mogući sastav i daćemo sve od sebe da što pre obezbedimo tri boda u ovom susretu“, završio je.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Olly Murs
Za 1 minut

Dancing on Cars

Olly Murs
Rachel Stevens
Za 4 minuta

I Said Never Again (But Here We Are)

Rachel Stevens
Phil Collins
Za 8 minuta

One More Night

Phil Collins
Real Life
Za 12 minuta

Send Me An Angel

Real Life
Midge Ure
Za 16 minuta

If I Was

Midge Ure

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend