Sport

Radnički traži da se poveća broj fudbalskih sudija u korist pravičnom suđenju utakmica

Foto : Radnički Niš
Fudbalski klub Radnički zahteva da se prekine sa tendecioznim suđenjem u Superligi Srbije. Nišlije ističu da nema dovoljno fudbalskih sudija i da su oni koji sude pristrasni, te da ne sude prema pravilniku nego prema simpatijama i naklonjenosti određenom klubu.

„Od početka ove sezone strpljivo smo čekali da vidimo da li ima naznaka bilo kakvog ozbiljnijeg rada u okviru Sudijske komisije FSS. Pokazalo iz kola u kolo da su zahtevi poput trasparentnosti i rada prevelika očekivanja od ove komisije“, piše u saopštenju FK Radnički.

Iz niškog kluba kažu da je u prvom kolu na utakmici koju su igrali sa ekipom Spartaka iz Subotice poništen gol, zbog navodnog izgranja rukom, a to se tvrde Nišlije ne vidi na snimku. Napominju i da su na istoj utakmici dobili crveni karton, dok je domađin dobio penal, aludirajući na pristrasnost sudije.

Oni dalje navode da je Radnički oštećen i na drugim utakmicama protiv Proletera, Metalca i Vojvodine.

„Od prve do poslednje utakmice evidentno je perfidno suđenje, gde se sviranjem brojnih faulova pomaže našim protivnicima. Imajući u vidu da postoji kontinuitet u suđenju na štetu Radničkog od prvog kola, primorani smo da se oglasimo po ovom pitanju i zahtevamo da se ispitaju anomalije u suđenju“, navode u saopštenju.

Nišlije ističu da se na utakmicama ne sudi prema pravilniku nego prema simpatijama i naklonjenosti  sudija određenom klubu, te da su zbog toga mnogo puta bili oštećeni.

„Na utakmici protiv Proletera u Nišu sudio sudija Maksimović, koji živi i radi u Novom Sadu, odakle je i Proleter. Utakmicu protiv Vojvodine u Novom Sadu sudio je sudija Simović, koji je iz Novog Sada, odnosno Lovćenca. Utakmicu protiv Metalca je sudio opet sudija iz Lovćenca“, navode iz Radničkog i dodaju da se nikada nije desilo da niški sudija sudi na utakmicama Radničkog.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jessie Ware
Za 2 minuta

Begin Again

Jessie Ware
Traffic Jam
Za 6 minuta

A Castle in the Sand

Traffic Jam
Maggie Rogers
Za 10 minuta

Want Want

Maggie Rogers
Maroon 5
Za 13 minuta

Sugar

Maroon 5
Ten Sharp
Za 17 minuta

You

Ten Sharp

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend