Sport

Radnički traži da se poveća broj fudbalskih sudija u korist pravičnom suđenju utakmica

Foto : Radnički Niš
Fudbalski klub Radnički zahteva da se prekine sa tendecioznim suđenjem u Superligi Srbije. Nišlije ističu da nema dovoljno fudbalskih sudija i da su oni koji sude pristrasni, te da ne sude prema pravilniku nego prema simpatijama i naklonjenosti određenom klubu.

“Od početka ove sezone strpljivo smo čekali da vidimo da li ima naznaka bilo kakvog ozbiljnijeg rada u okviru Sudijske komisije FSS. Pokazalo iz kola u kolo da su zahtevi poput trasparentnosti i rada prevelika očekivanja od ove komisije”, piše u saopštenju FK Radnički.

Iz niškog kluba kažu da je u prvom kolu na utakmici koju su igrali sa ekipom Spartaka iz Subotice poništen gol, zbog navodnog izgranja rukom, a to se tvrde Nišlije ne vidi na snimku. Napominju i da su na istoj utakmici dobili crveni karton, dok je domađin dobio penal, aludirajući na pristrasnost sudije.

Oni dalje navode da je Radnički oštećen i na drugim utakmicama protiv Proletera, Metalca i Vojvodine.

“Od prve do poslednje utakmice evidentno je perfidno suđenje, gde se sviranjem brojnih faulova pomaže našim protivnicima. Imajući u vidu da postoji kontinuitet u suđenju na štetu Radničkog od prvog kola, primorani smo da se oglasimo po ovom pitanju i zahtevamo da se ispitaju anomalije u suđenju”, navode u saopštenju.

Nišlije ističu da se na utakmicama ne sudi prema pravilniku nego prema simpatijama i naklonjenosti  sudija određenom klubu, te da su zbog toga mnogo puta bili oštećeni.

“Na utakmici protiv Proletera u Nišu sudio sudija Maksimović, koji živi i radi u Novom Sadu, odakle je i Proleter. Utakmicu protiv Vojvodine u Novom Sadu sudio je sudija Simović, koji je iz Novog Sada, odnosno Lovćenca. Utakmicu protiv Metalca je sudio opet sudija iz Lovćenca”, navode iz Radničkog i dodaju da se nikada nije desilo da niški sudija sudi na utakmicama Radničkog.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Shivaree
Za 0 minuta

Goodnight Moon

Shivaree
Santana
Za 4 minuta

While My Guitar Gently Weeps

Santana
Dan Croll
Za 8 minuta

On Top

Dan Croll
Lp
Za 12 minuta

Angels

Lp
Kylie Minogue And Years & Years
Za 15 minuta

A Second to Midnight

Kylie Minogue And Years & Years

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend