Lifestyle Sport

Sportski klub organizuje besplatnu školu rolera, Sotirovski najavljuje roler stazu

Foto: Sportski klub Oxigen
Niški klub Oxigen organizuje bespatnu školu rolera za sve zainteresovane od srede 5. do petka, 7. maja, kod mostića u parku Čair. Treninzi se održavaju od 17:30h.

Svi koji žele da nauče da voze rolere mogu da iskoriste prazničnu školu kluba Oxigen. “Od srede do petka imaćemo akciju škole rolera. Od  tri dana akcije možete da izaberete dva dana kada želite da dođete na obuku”, piše u pozivu kluba.

Kako navode nivo znanja nije bitan, ali je preporuka da deca ne budu mlađa od 5 godina. Škola rolera je besplatna, a svi polaznici su u obavezi da sa sobom ponesu zaštitne kacige, štitnike i rolere. Časovi se održavaju svakog dana od 17:30h kod mostića u parku Čair.

U Nišu postoje tri aktivna roler kluba, a takmičari treniraju u parku Čair jer nemaju sopstveni prostor. Tako je več godinama unazad i pored činjenice da se u samom gradu održavaju brojna takmičenja u ovoj sportskoj oblasti.

Podsetimo Miodrag Branković, osnivač Roler kluba “Extreme” je prošle godine pokrenuo ovu temu i predstavio projekat, ali je sve ostalo samo na papiru. Prva niška roler staza na Balkanu osmišljena je po svim pravilima Svetske roler federacije, sa idejom da se na njoj odvijaju sva važnija takmičenja. Predložio je da se staza izgradi u okviru sportskog kompleksa “Čair”, pre svega zbog razvijene infrasturukture i mogućnošću smeštaja za sportiste.

Nedavno je Sotirovski  najavila izgradnju roler staze. “Trenutno razmatramo lokaciju za roler stazu i skejt park, a mislim da smo je već pronašli. To će biti zanimljivo za ljude koji vole te sportove”, kazala je. Nije precizirala o kojoj lokaciji je reč niti kada bi izgradnja trebalo da počne.

Ono što je poznato jeste da postoji plan za izgradnju staze koji prvobitno nije ni potekao od gradonačelnice, dok nam je sve ostalo ostalo nepoznanica. Kada će izgradnja staze započeti, po kojem ili čijem projektu će biti urađena, koliko sredstava će biti opredeljeno u te svrhe i kada će biti završena nije precizirano.

Ono što su građani, ali i novinari do sada uspeli da saznaju je da će biti zanimljivo, a na izgradnju koja suviše dugo traje su svakako navikli i jedni i drugi, jer prema rečima gradonačelnice “Niš je jedno veliko gradilište” i zaista, most kod Tvrđave, a sada i Bulevar Nemanjića dokaz su toga – rekonstrukcije koja traje.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Everything But the Girl
Za 0 minuta

Missing

Everything But the Girl
Lykke Li
Za 4 minuta

Get Some

Lykke Li
Jace Everett
Za 8 minuta

Bad Things

Jace Everett
Wizthemc
Za 10 minuta

World Is Fucked

Wizthemc
Harry Connick Jr.
Za 13 minuta

(I Like it When You) Smile

Harry Connick Jr.

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend