Sport

Stefan Jović poziva mališane da ostvare svoje košarkaške snove

Foto. Branko Starčević
Proslavljeni niški košarkaš i plejmejker reprezentacije Srbije Stefan Jović, podržaće sve dečake i devojčice u ostvarenju svojih košarkaških snova, 17. aprila, na Mozzart terenu, koji je dobio ime baš po ovom čuvenom Nišliji, a organizatori najavljuju pravi spektakl.

Dečaci i devojčice, ukupno njih 70, moći će da trenira u SC „Šivara“ i to šest meseci, bez ikakve naknade. Projekat se realizuje u saradnji sa KK Marinos, uz asistenciju kompanije Mozzart.

Mališane će u školici košarke podučavati iskusni treneri Nikola Bogdanović i Marko Milović, a oni koji budu najbolji tokom šest meseci treninga, dobiće kao nagradu kartu za prestižni kamp košarke Miloša Teodosića – “Teo 4”.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam deo ovog sjajnog tima, a hvala kompaniji Mozzart što će kroz ovu akciju spojiti decu sa njihovim uzorima. Zajedno možemo da ih motivišemo i ukažemo na to koliko je važno da se bave sportom, bez obzira na to da li sanjaju medalje koje smo osvajali ili samo žele da budu aktivni i treniraju. Znam koliko će ovaj događaj značiti deci iz Niša i radujem se javnom času košarke u mom rodnom gradu. Neka sport bude dostupan svoj deci“, ističe Stefan Jović.

Prijave za čas košarke su otvorene do 15. aprila u ponoć, a mogu se slati na adresu besplatneskolesporta@mozzartsport.com

Školica košarke u Nišu je jedna od četiri koje se organizuju u sklopu Mozzartovog projekta Besplatne škole sporta. U toku su prijave i za fudbal (Beograd, dečaci od 7-10 godina, selekciju pravi Aleksandar Кatai 10. aprila), rukomet (Aranđelovac, dečaci i devojčice od 8 do 13, javni čas 25. aprila sa Ratkom Nikolićem) i odbojku (Beograd, devojčice od 8 do 11, Vesna Čitaković dolazi na otvoreni čas 8. maja).

Biografije trenera u besplatnoj školi košarke:

Nikola Bogdanović

Obrazovanje: viši košarkaški trener. Radio je u klubovima: КК Nibak Niš – škola košarke, OКК Radnički Niš – prvi trener juniorske ekipe, ŽКК Student Niš – prvi trener kadetske ekipe, ŽКК Student Niš – prvi trener seniorske ekipe, КК Ergonom Niš – pomoćni trener seniorske ekipe, КК Ergonom Niš – pomoćni trener seniorske ekipe, КК Sinđelic Niš – prvi trener seniorske ekipe, КК Кonstantin Niš – pomoćni trener seniorske ekipe, КК Fair Play Niš – prvi trener juniorske ekipe.

Marko Milović

Licencirani trener Кošarkaškog saveza Srbije od 2013. godine. Sportski direktor КК Marinos i trener juniorskog sastava КК Marinos. Diplomirao na Univerzitetu u Prištini, na Fakultetu za sport i Fakultetu za fizičko obrazovanje, 2001-2009.

Ranija karijera: Trener najmlađih kategorija (do 10 godina) u Кošarkaškom klubu КК Junior iz Niša od 2014. Trener prve ekipe u Кošarkaškom klubu КК Jastrebac iz Aleksinca od 2013. do 2015. godine. Кup najmlađih kategorija (do 10 godina) u Кošarkaškom klubu КК Nibac od 2010. do 2012. godine. Trener najmlađih kategorija do 15 godina, do 18 godina u Кošarkaškom klubu КК Niš od 2003. do 2010. godine

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Shakespears Sister
Za 0 minuta

Hallo

Shakespears Sister
Patrick Swayze
Za 3 minuta

She`s Like the Wind

Patrick Swayze
Randy Crawford
Za 7 minuta

Come Into My Life

Randy Crawford
Rosenfeld
Za 12 minuta

Dangerous Woman

Rosenfeld
Jace Everett
Za 15 minuta

Bad Things

Jace Everett

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend