Sport

Stojković: Meč protiv Azerbejdžana moramo shvatiti ozbiljno

Foto: Printscreen/You tube/ Fudbalski savez Srbije
Ljubitelji fudbala i oni koji sa neizvesnošću prate kvalifikacije za plasman na Prvenstvo sveta, večeras mogu da pogledaju utakmicu između Srbije i Azerbejdžana od 18 časova.

Reprezentacija Srbije u utorak, 30. marta u Bakuu, igra protiv Azerbejdžana meč trećeg kola kvalifikacija za plasman na Prvenstvo sveta, a pred duel koji počinje u 18,00  na  konferenciji za medije govorili su selektor Dragan Stojković i Filip Đuričić.

Iako ne prati često pisanja medija, selektor Dragan Stojković Piksi kaže da je zadovoljan utakmicama i reakcijama medija.

“Ne pratim mnogo, ali vidim da su zadovoljni onim što smo uspeli da prikažemo u prve dve utakmice, tako da je to put kojim želimo da idemo, da ih još više ubedimo da ćemo se uvek boriti i da ćemo uvek igrati za gol više. Da ćemo biti tim koji uvek napada i koji se ne boji ni jedne ekipe, uz sav respekt prema svakoj selekciji protiv koje budemo igrali. Imamo sada još veću obavezu da nastavimo, da jednostavno usrećimo ljude”, izjavio je Stojković.

Igrači su spremni, ali kako ističe, uvek postoje nepredviđene okolnosti.

“Nismo još pričali o utakmici, to ćemo uraditi večeras, ali oni su dovoljno pametni da shvate da ne postoji nijedna laka utakmica bez obzira na ime protivnika. Naravno, sa moje strane dobiće informacije koje su potrebne za ovakvu utakmicu. Lično smatram da je ovo jedna ekstremno teška utakmica, ekstremno težak protivnik i sa tim saznanjem mi moramo ući u utakmicu. Ući, odigrati je i završiti je na način na koji mi to želimo. Samo uz najozbiljniji pristup”, kaže Stojković.

Sporan momenat kada je Ronaldo dao gol, ali to sudije nisu videle, pa se igra završila sa 2:2, Stojković ne želi da komentariše ali podseća da je Ronaldo u prethodnom ciklusu kvalifikacija dao gol protiv Srbije iz čistog ofsajda.

“Greške su deo igre, dešavaju se svima. I onda se govori o izvinjenju, o sreći i tako dalje i tako dalje… Sve je to fudbal. Ne želimo da gubimo vreme razmišljajući o stvarima koje su prošle. Interesuje nas samo ono što sledi, a to je utakmica u utorak uveče protiv Azerbejdžana”, jasan je bio selektor Dragan Stojković.

Filip Đuričić koji je prvi put u Bakuu kaže da će svaki meč shvatiti ozbiljno.

“Svaki meč shvatićemo ozbiljno, svaki sledeći je nama najvažniji. Moramo, dakle, Azerbejdžan da shvatimo ozbiljno kao što smo to uradili protiv Irske i Portugala. Moramo ući jako u meč, da budemo veoma skoncentrisani, fokusirani. Svi smo veoma motivisani da igramo za svoju zemlju i ono što je najvažnije, svi smo svesni da sutra neće biti lako, naprotiv. I to je naša velika prednost pred meč sa Azerbejdžanom”, zaključio je Filip Đuričić.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 10 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 7 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 3 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 59 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend