Sport

Tekvondisti iz niškog kluba „Asteriks“ najbolji u zemlji

Foto: Tekvondo klub "Asteriks"
Niški tekvondo klub "Asteriks" učestvovao je u vikendu za nama na državnom takmičenju za pionire i juniore i vratio se sa mnogo medalja i osvojenim prvim mestom za pionire, dok su drugo mesto osvojili predstavnici juniorske ekipe.

Beograd je tokom vikenda okupio takmičare iz cele Srbije, a niški tekvondisti briljirali su kao nikada do sada. Na državnom prvenstvu za pionire i juniore za 2021. godinu učestvovalo je ukupno   719 takmičara iz 54 klubova iz raznih delova naše zemlje.

Niški tekvondisti dobili su prvo mesto za juniore i drugo za pionire, a ovakav uspeh, kažu iz kluba, nikada nije zabeležen u ovom borilačkom sportu.

Foto: Tekvondo klub Asteriks

„Niški „Asteriks“ nastupio je sa 32 takmičara i to 19 pionira i čak 13 juniora od kojih se čak njih 27 vratilo sa medaljama. Ovo je istorijski rezultat za naš klub i naš grad. Nikada niko nije ostvario ovako nešto i posebno nas raduje činjenica da je Niš postao tekvondo centar kakav i zaslužuje“, saopštio je ponosno trener kluba „Asteriks“ Vladan Nikodijević.

Ukupan plasman: Prvo mesto ekipno za pionire i prvo mesto ekipno za žensku ekipu, pioniri drugo mesto ekipno , juniori 2. mesto ekipno ženska ekipa – juniori 3. mesto ekipno muška ekipa – juniori .

„Obe ekipe su bile sjajne, pioniri su potvrdili dominaciju iz 2020. godine jer su i tada bili ekipni prvaci što je dokaz da je Asteriks definitvno najbolji klub u zemlji u uzrastu dece do 11 godina“, dodaju iz kluba.

Juniori : Katarina Uzunović -49kg – prvo mesto, Iva Petrović -63kg, prvo mesto,  Danijela Davidović -68kg – prvo mest

Foto: Tekvondo klub Asteriks

o, Dragan Mladenović-73kg – prvo mesto, Mitar Maklenović +78kg – 2. mesto Petra Tasic -44kg – drugo mesto Vukasin Miljkovic – 78kg – drugo mesto Ana Marija Vusaj -42kg – drugo mesto.

„Juniori su definitvno dokaz profesionalnog rada dugi niz godina. Četiri prvaka i isto toliko viceprvaka je ono čemu smo se nadali i spremali se mesecima. Zamalo je izmaklo i zvanje najbolje juniorske ekipe u zemlji ali smo i ovako zadovoljni. Sjajan pojedinci, sjajan tim“, – izjavio je trener .

Po svemu sudeći Tekvondo klub „Asteriks“ je postao prepoznatljiv brend u gradu i zemlji.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Za 0 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Za 3 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Za 6 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
Za 9 minuta

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend