Sport

U duhu Evropskog prvenstva: Dres sa Piksijevim potpisom na licitaciji

Foto: Lokalna fondacija Niš
Kako je u toku Evropsko prvenstvo u fudbalu, iz Lokalne fondacije Niš odlučili su da naredna donacija bude u znaku najbitnije sporedne stvari na svetu. Na licitaciji se našao dres aktuelnog selektora Dragana Stojkovića Piksija, a početna cena dresa je 10.000 dinara. 

Licitacija za dres čuvenog Piksija trajaće do nedelje 11. jula, kada se odigrava i finalna utakmica. Sredstva prikupljena na ovoj licitaciji, kao i na drugim aktivnostima LFN, biće vraćena lokalnoj zajednici tako što će na konkursima biti podržane najbolje ideje formalnih i neformalnih grupa građana u Nišu.

Dres reprezentacije Srbije, Piksi je potpisao prilikom prethodnog dolaska u Niš i posete Gradskoj opštini Palilula, uz čiju podršku se i realizuje ova licitacija.

Put do najvećih visina Dragana Stojkovića Piksija, rođenog Nišlije, dobro je poznat čak i onima koji ne prate fudbal previše. Prve fudbalske korake napravio je na Čairu u niškom Radničkom i postao reprezentativac SFRJ, a zatim otišao u Crvenu zvezdu gde je stekao legendarni status i proglašen za „Petu Zvezdinu zvezdu“. Nastupao je za francuski Marsej i italijansku Veronu, a slavu stekao i u Japanu, gde je igrajući za Nagoju postao kultna ličnost. Za reprezentaciju SFRJ, a kasnije i SRJ zabeležio je 84 nastupa i upisao 15 golova.

Po završetku igračke karijere, bio je predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije i predsednik FK Crvena zvezda, a zatim kao trener radio u Japanu i Kini. Trenutno je selektor reprezentacije Srbije, sa kojom je uspešno započeo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Iz Lokalne fondacije podsećaju da se ponude  daju javno u komentarima objave sa slikama dresa na FB strani Lokalne fondacije Niš, sa ličnih profila uz jasno vidljivo ime i prezime učesnika

“Minimalan iznos za koji se može “podizati” ponuda je po 500 dinara. Licitacija traje dok traje Evropsko prvenstvo. Zajedno gledamo, uživamo, licitiramo i podržavamo lokalnu zajednicu! Srećno,” poručuju iz Lokalne fondacije Niš.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 53 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 50 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 46 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 42 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend