Društvo Sport

Uručene nagrade sportistima godine u tri kategorije

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je nagrade sportistima godine u tri kategorije na svečanosti u Kabinetu gradonačelnika 28. decembra. Nagrade su uručene najuspešnijem sportskom kolektivu, sportisti godine i mladom sportisti u 2023. godini. Na svečanosti je prikazan i film o sportistima koji su bili nominovani u tri kategorije.

Nagrade sportistima Niša za 2023. godinu dodeljene su u tri kategorije. Ove godine, nagradu za najuspešniji sportski kolektiv u 2023. godini dobio je stonoteniski klub „Železničar”. Prilikom uručenja nagrade, Dragan Đorđević prisetio se početaka kluba, koji je osnovan 2002. godine. „Zahvalio bih se svim igračima, rukovodiocima, publici, koji su svih ovih godina popularizovali sport, a posebno stoni tenis”, naveo je Đorđević. Iskoristio je priliku da i on uruči plakete. Tako je jedna plaketa otišla u ruke gradonačelnici Niša, a druga većniku za omladinu i sport.

Nagrada za najuspešnijeg sportistu godine pripala je Igoru Vračaru, džudisti kluba „Kinezis”. S obzirom na to da se Igor nalazi u Italiji gde se priprema za olimpijsku godinu, nagradu je u njegovo ime primio njegov trener Nemanja Stanković. „Ovo je zasigurno najbolja godina u Igorovoj karijeri. Najbolja godina u istoriji džudo kluba Kinezis”, naveo je Stanković. Istakao je da je Igor do sada doneo prvu evropsku medalju, da su bili najbolja muška ekipa seniorskog prvenstva u Srbiji i drugi u superligi Srbije.

Teodora Jovanović iz tekvondo kluba „Asteriks” proglašena je za najuspešnijeg mladog sportistu. „Hvala mom treneru, drugovima iz kluba, roditeljima i svima koji veruju u mene”, zhvalila se Teodora prilikom dodele priznanja. „Obećavam da ću na daljim takmičenjima sa ponosom predstavljati svoj grad i svoju zemlju”, istakla je na kraju svog obraćanja.

Nagrade sportistima, pored povelje koju dodeljuje gradonačelnica Niša, podrazumevaju i 150 000 dinara.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kate the Cat
Za 0 minuta

I Was Made For Lovin You

Kate the Cat
Frazey Ford
Za 4 minuta

September Fields

Frazey Ford
Al Green
Za 8 minuta

The Letter

Al Green
Colbie Caillat
Za 10 minuta

Bubbly

Colbie Caillat
David Mcwilliams
Za 13 minuta

Days of Pearly Spencer

David Mcwilliams

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend