Sport

VAR sistem stigao na stadion „Radničkog“, čeka se licenca za odigravanje utakmica

Foto: FK Radnički Niš
Utakmicom mlađih kategorija FK Radnički, u Nišu je testirana upotreba VAR tehnologije. Očekuju da u ponedeljak, 12. jula, stigne zvanična potvrda da je "Čair" licenciran za odigravanje utakmica sa ovim sistemom.

Poslednjih godina u srpskom fudbalu mogle su se čuti brojne zamerke na račun regularnosti takmičenja, a posebno na suđenja tokom utakmica.  Kako bi se broj grešaka smanjio, a takmičenja odvijala regularno u fudbalu je počela da se koristi video tehnologija koja sudijama na terenu olakšava posao.

Foto: FK Radnički Niš

Najavljeno je da će VAR tehnologija stići i na terene Superlige, što se i dogodilo.  VAR tehnologija će se već od ponedeljka primenjivati i na niškom stadionu.

Predstavnici FSS-a, Sudijske organizacije i TV Arena sport prisustvovali su kontrolnoj utakmici  u Nišu, odigranoj između mlađih selekcija Radničkog i tom prilikom proverili da li sistem funcioniše.

„Uspešno je odrađena provera VAR sistema na stadionu „Čair“, očekuje se da već u ponedeljak stigne zvanična potvrda da je i stadion Radničkog licenciran za odigravanje mečeva sa VAR tehnologijom“, navodi se u saopštenju Radničkog.

Kako se dalje navodi u saopštenju zajednički zaključak je da su svi pripremni radovi koje je obavio Radnički urađeni besprekorno.

Pozicije za kontrolne kamere izgrađene su na propisan način, komunikacija sa kontrolnom sobom u fudbalskom centru u Staroj Pazovi na samom meču funkcionisala je bez problema, te će se utakmice Superlige u narednoj sezoni na „Čair“ igrati uz VAR sistem.

Prvo kolo Superlige počinje narednog vikenda, a Radnički gostuje Spartaku u Subotici 17. jula.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 7 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 4 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
On Air!

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
Za 1 minut

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend