Sport

Za Kup Radivoja Koraća grad izdvaja 11 miliona

Foto: Pixabay
Za Kup Radivoja Koraća, koji će se i ove godine održati u Nišu u periodu od 14. do 17. februara, Grad izdvaja 11 miliona, što je za dva miliona više u odnosu na prošlu godinu.

Cena karata za Kup Radivoja Koraća još uvek nije definisana, ali potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović veruje da bi cena kompleta mogla da iznosi oko 5000 dinara. Projović je dodao i da će, osim kompleta, biti dostupne i pojedinačne karte za kupovinu. Kupovina ulaznica trebalo bi da krene početkom sledećeg meseca, a cena će zavisiti i od pozicije. Ulaznice će se prodavati kao i ranijih godina, onlajn putem.

Projović je istakao da je prošle godine obeležen ceo vek košarke u Srbiji, a ove godine obeležava se i 101. godina. „Mogu samo da budem ponosan i da imam ogromnu obavezu i svi mi koji radimo u košarci zbog ovoga što se dešava”, dodao je. Kupovinom ulaznica, kako navodi, svako pomaže svom gradu. Iako još uvek nisu razgovarali o tome, Projović je najavio i moguću donaciju novca nekog zdravstvenoj ustanovi.

Da su pripreme krenule na vreme navodi gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Prošle godine potpisali su ugovor kojim će se Kup Radivoja Koraća održati u Nišu i ove godine, a gradonačelnica veruje da će publika biti zadovoljna.

Dodala je da je za ovogodišnji Kup Radivoja Koraća izdvojeno 11 miliona dinara. To je dva miliona više u odnosu na prošlogodišnje izdvajanje od devet miliona.„Prošle godine smo uložili i mnogo više dobili”, navela je gradonačelnica. Dodala je da veruje da će tako biti i ove godine.

Jedan deo novca biće preusmeren za potrebe izgradnje sportske infrastrukture. Realizacija će krenuti čim sredstva legnu na račun, dodala je Sotirovski. Izvlačenje ekipa planirano je za utorak, a plan gradonačelnice je da organizatori budu „na vrhu zadatka”.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Madness
Za 2 minuta

Cest La Vie

Madness
Fall Out Boy
Za 5 minuta

So Much For Stardust

Fall Out Boy
Grouplove
Za 10 minuta

Deadline

Grouplove
Frazey Ford
Za 13 minuta

September Fields

Frazey Ford
Al Green
Za 16 minuta

The Letter

Al Green

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend